Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Szeptember 30. 07:42, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

Töreki Milán elköszönt Pápától

Töreki Milán elköszönt Pápától

A Jobbik színeiben az országgyűlési választásokon alulmaradt képviselő-jelölt a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz, melyet változtatás nélkül közlünk.

„Búcsú Pápától….

2018 áprilisa óta eltelt közel félév rengeteg változást hozott az életemben. Mind munka, mind magánélet terén – sajnos - még inkább eltávolodtam szülővárosomtól, Pápától. Rengeteg új lehetőség nyílt számomra, amiket meg kellett ragadnom.

Sajnos, látni kell, hogy városunk fiatalokat megtartó képessége a nullához közelít. Elég, ha csak a saját gimnáziumi osztályomra gondolok. 2013-ban 40-en érettségiztünk a Türrben, ebből a 40 főből nagyjából ketten maradtak Pápán, a többiek vagy külföldön, vagy nagyvárosokban találták meg a boldogulás lehetőségét.
Ki kell mondani: Közmunkások és nyugdíjasok gyűjtőhelyévé züllesztették Pápát. Ezen a helyzeten és légkörön nem segít a városvezetés jelentős része (akinek nem inge, nem veszi magára), akik jó kádérként maximálisan kiszolgálják az államhatalom demagóg ideológiáját, kicsinyes bosszúvágy és folyamatos ellenségkép tölti ki mihaszna mindennapjaikat, eközben pedig vállalkozásaikon keresztül zsigerelik ki a helyieket, vagy éppen Európai Uniós pénzeket nyernek el és nyelnek be. Pápai (nem létező) baloldal ennek pedig a maximális kiszolgálója.
Mind személyes, mind pártvezetési egyeztetés után megszületett a döntés: Budapesten fogom folytatni politikai pályafutásomat. Nem kisebb feladatot kaptam, mint az egyik legfontosabb belvárosi kerület Jobbik-szervezetének a felállítását.
2012 januárjában léptem be a pápai Jobbikba, azóta eltelt 6 évben számos akció, sajtótájékoztató, performance, jótékonysági akció volt, aminek kitalálója, kivitelezője voltam. Legbüszkébb talán a nyílt migrációs vitára vagyok, amikor is sikerült összehozni - akkor még létező - MSZP és Jobbik közötti nyílt és kulturált vitát a migrációs témában, amikor ezzel a Fidesz még egyáltalán nem foglalkozott. Bízom benne, hogy 3 éve folyamatosan, általam megszervezett karácsony előtti adománygyűjtés az állatmenhelyek számára is folytatásra talál.
Pápa egyik legolvasottabb, szókimondó, tabukat döntögető oldalának a Pápua City-nek egyik „szülőatyjaként” is számos sikert tudtunk elkönyvelni.

Köszönöm mindazoknak, akik hittek bennem, akik segítettek, akik kritizáltak ebben a 6 évben, rengeteget tanultam és fejlődtem az itteni politikában eltöltött évek alatt, de az élet máshová szólít.

Egyet megígérhetek: Nem hajtok fejet Orbán Viktor és a Fidesz előtt, nem egyezek ki vele, másokkal ellentétben én nem a túlélésre rendezkedek be. Ellenállok! Harcolni fogok akkor is, ha a remény szikrája is alig látszik. Le kell váltani Orbán Viktor nemzetinek és együttműködőnek hazudott diktatórikus rendszerét, hogy egy szabad, igazságos és biztonságos Magyarországot teremtsünk.
Legyen: Szabadság, Igazságosság és Biztonság

Emellett tettem hitet, a Jobbik Kongresszusán, amit aláírásommal is megerősítettem.

Azt megígérhetem, ám nem leszek életvitel szerűen Pápán, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogom szó és válasz nélkül hagyni pápai kiskirályok beteges, demagóg és hazug játékait.”

Ui.: Távozásom Pápáról ideiglenesnek szánom, bízom benne, hogy a távoli jövőben sikerül visszatérnem szülővárosomba, Pápára.

Címkék: jobbik, töreki milán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.