Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. November 23. 06:45, hétfő | PR
Forrás: (x)

Top 10 – ezek a legmegbízhatóbb európai autók

Top 10 – ezek a legmegbízhatóbb európai autók

Autóvásárlásnál az egyik legfontosabb szempont a megbízhatóság, különösen igaz ez, amikor használt kocsit akar venni az ember.

Szerencsére ebben a tekintetben nem kell legendákra, mendemondákra hagyatkozni, hiszen a brit What Car? idén is összeállította a legmegbízhatóbb használt autók listáját. Mutatjuk a legjobb tízet!

Használt autó vásárlásakor van néhány kötelező kör, amit meg kell tennünk. Érdemes átnézni a kinézett modellhez tartozó hirdetéseket, minél többet, ha lehet, hogy meghatározhassuk a reális vételi árat. Meg kell vizsgálni, hogy a kinézett típus mennyire megbízható, erre tökéletes a brit What Car? listája, amely több mint 10 ezer személyes beszámoló alapján tette rangsorba a használt autókat. Ajánlott még utánajárni az adott jármű múltjának, erre találták ki az olyan oldalakat, mint a https://www.checkcardna.com.

Térjünk vissza a megbízhatósághoz, amely kiemelkedő érték egy használt kocsi esetén. Ha ugyanis használt kocsit veszünk, szinte biztos, hogy arra költeni kell, ám nem mindegy, mennyit. A megbízhatóságban a gyártók marketingszövegei semmit nem érnek, csakis a tapasztalat segíthet. Ezért jó, hogy csinálnak olyan listát, mint a már említett brit lap, amely az olvasói visszajelzések alapján állította fel a rangsorát.

Hengerel a Toyota

Ennek első helyén három modell szerepel: a Toyota RAV4 (gyártás éve: 2013-2019), a Lexus RX Hybrid (2016-) és a Honda Jazz (2008-2015). Ez azt jelenti, hogy ezek a kocsik hibásodnak meg legritkábban, illetve ezekre kell a legkevesebbet költeni szerviz címén. Érdekesség, hogy a három kocsi 100 százalékot kapott a teszten, ezt értelmezhetjük úgy, hogy senki nem bánta meg, aki ezekből vásárolt. Azért az alvázszámot az ilyen modelleknél is ellenőrizni kell, erre alkalmas a https://bestvindecoder.com/ oldal.

Továbbhaladva a top 10-es listán, találunk még megbízható kocsikat. A 99 százalékot még három modell érte el, negyedik lett a Toyota Yaris Hybrid (2011-2020), ötödik a Lexus NX Hybrid (2014-), míg a hatodik helyre a Dacia Duster (2018-) futott be. Ha rögzítjük a tényt, hogy a Lexus a japán Toyota luxusautókat gyártó leányvállalata, megállapítható, hogy a megbízhatóságot tekintve az első öt kocsiból négyet ez a brand készít. Ha az európai gyártású autók között keressük a legjobbat, az a már említett Dacia lesz.

Minden információ fontos lehet

A hetedik helyre a Skoda Citigo (2012-) futott be, holtversenyben az Alfa Romeo Giuliettával (2010-), kilencedik lett a Hyundai i10 (2014-2020), tizedik a Hyundai i20 (2015-). Ebbe az elit társaságban csakis 98,6 százalékos, vagy annál jobb teljesítménnyel fértek oda kocsik. A teljes lista ötven modellt tartalmaz, ezen az utolsó helyen szintén holtversenyben áll a Renault Captur (2013-2019) és az Audi Q5 (2017-) 95,6 százalékkal – ez sem rossz eredmény.

Ahhoz tehát, hogy a használt autó megvásárlásánál ne szaladjunk bele butaságba, az alapos tájékozódás alapkövetelmény. Ennek egyik része általánosságban a modell tulajdonságainak megismerése, a másik a már kinézett kocsi minél szélesebb körű leinformálása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.