Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2021. December 18. 16:23, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tolták a lerobbant autójukat az Adásztevelen elfogott migránsok

Tolták a lerobbant autójukat az Adásztevelen elfogott migránsok

A pápai Rendőrkapitányság munkatársai 11 szír állampolgárral és 1 egy moldáv embercsempésszel szemben intézkedtek.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. december 17-én 7 óra 58 perckor arról, hogy Adésztevelen egy lerobbant személygépkocsit feltehetően illegálisan az ország területére belépett személyek tolnak. A helyszínre érkező járőrök igazoltatták a 11 felnőtt férfit, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az autó mellett tartózkodott a 23 éves moldáv sofőr is, akit a rendőrök előállítottak, és vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrök az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően - visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:41, péntek | Helyi

Hamarosan elkészül az új várkerti parkoló

Összesen 339 parkolóhely jön létre a Fő tér közelében a mostani parkolóépítésnek köszönhetően, amely 125 autó számára teszi lehetővé a várakozást.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél