Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2018. Április 20. 13:02, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Többször is ájulásig bántalmazta barátnőjét egy kegyetlen férfi

Többször is ájulásig bántalmazta barátnőjét egy kegyetlen férfi

Különös kegyetlenséggel, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntette, a sértett sanyargatásával, folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette

és lopási cselekmények miatt emelt vádat egy 27 éves győri férfival szemben, aki jelenleg más ügyben, más bántalmazások miatt van előzetes letartóztatásban.

A férfi 2016 végén ismerkedett meg a sértettel, akivel 2017 januárjában összeköltözött. Január egyik estéjén a nőtől a mobiltelefonját elvette, annak tartalmát átolvasta, majd a készüléket egy boxerrel összetörte, ezt követően pedig a sértettet órákon keresztül addig bántalmazta, míg a sértett eszméletét vesztette.

Február közepén a vádlott – minden előzmény nélkül – ismét megrugdosta, ököllel ütötte, hajánál fogva megrángatta a sértettet, valamint egy kést a nyakához szorítva azzal fenyegette meg őt, hogy megöli.

Tavaly március elején a vádlott féltékenység miatt kért számon nem létező dolgokat a sértettől. Ekkor őt egy késsel combon is szúrta. A sértett a bántalmazástól ugyancsak eszméletét vesztette.

Az elkövető áprilisban egy késélező acéllal, valamint egy acélbetétes cipővel addig bántalmazta a bérleményükben a nőt, míg a kiabálásra felfigyeltek a szomszédok. Ekkor a vádlott kiment a lakásból és magyarázkodni kezdett a szomszédoknak. Miután ezt befejezte, visszament a lakásba és számon kérte a sértettet a kiabálásért, majd folytatta a bántalmazást. A cselekménynek a helyszínen megjelenő lakástulajdonos vetett véget.

A sértett a bántalmazások következtében számos zúzódásos, valamint a combja szúrt sérülését szenvedte el, emellett szegycsontja is eltört. Sérülései nyolc napon túli gyógyulóak.

Az elkövető ebben az időszakban a sértettet végig bezárva tartotta a lakásban, őt többszöri kérésére sem engedte el. A bántalmazó kapcsolatból a sértettet az utolsó bántalmazást megfékező lakástulajdonos menekítette ki azzal, hogy munkavégzést színlelve őt magával vitte, majd vonattal hazajuttatta.

Az ügyészség a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt négy bűncselekmény – köztük két lopás – elkövetésével vádolja. Jelen eljáráson kívül a vádlottal szemben további nyolc eljárás van folyamatban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket

2022. Július 01. 06:00, péntek | Belföld

Halálos üzemi baleset történt Kincsesbányán

Halálos üzemi baleset történt csütörtök délelőtt a Fejér megyei Kincsesbányán:

2022. Július 01. 05:00, péntek | Belföld

Csak kisebb enyhülést hoz a hétvégén érkező hidegfront

Hidegfront érkezik a hétvégén, ennek hatására többfelé lehetnek záporok, erős széllel kísért zivatarok, de a hőség nem sokat enyhül.