Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 06. 14:23, péntek | Külföld
Forrás: mti

Többen életüket vesztették Mexikóban tűzijáték-robbanásokban

Többen életüket vesztették Mexikóban tűzijáték-robbanásokban

Legkevesebb 17 ember életét vesztette és 31-en megsérültek abban a robbanássorozatban, amely tűzijátékok miatt következett be Mexikóváros térségében csütörtökön

- közölték a mexikói hatóságok a Twitter internetes közösségi oldalon. A helyi sajtó úgy tudja, hogy két robbanás történt egymás után.

A mexikói hatóságok közölték, hogy a halálos áldozatok között több olyan járókelő is volt, akik az első robbanás után nézelődtek a helyszínen. Rajtuk kívül életét vesztette a helyszínre kiérkező négy tűzoltó és két rendőr is, akikkel szintén a második robbanás végzett.

Alejandro Ozuna, México szövetségi állam szóvivője a mexikói televízióban elmondta: a tragédia a házi készítésű tűzijátékok gyártásáról ismert Tultepec településen történt, ahol a robbanással járó balesetek gyakorinak számítanak.

Júniusban hét ember életét követelte egy pirotechnikai baleset és nyolcan sérültek meg a településen, 2016 decemberében pedig egy fedetlen tűzijátékpiacon keletkezett tűznek 42 halálos áldozata volt.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.