Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 09. 13:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Több száz álláskereső, csaknem száz féle lehetőség az idei börzén

Több száz álláskereső, csaknem száz féle lehetőség az idei börzén

Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Központja állásbörzét szervezett a pápai Sportcsarnokban. Nagy volt az érdeklődés.

Kovács Zoltán fontos eseménynek nevezte az állásbörzét a város és vonzáskörzete életében, hiszen a munkahely az egyik legfontosabb a családok jövője szempontjából. A kormánymegbízott elmondta, Veszprém megyében Pápán tartják számon a legtöbb álláshelyet, a mai napon is csaknek száz új munkahely áll az álláskeresők rendelkezésére. A munkanélküliség is jóval alacsonyabb a megyei átlagnál Pápán, viszont a térséget egyben nézve magasabb.

Országosan a kormányzat 10 milliárd forintot különített el munkahelyteremtésre, valamint a tavalyi 133 milliárd forintos közfoglalkoztatást 21 milliárddal növeli. Veszprém megyében mintegy 2000 ember kapott közmunkát - mondta el Kovács Zoltán.

Unger Tamás alpolgármester is üdvözölte az állásbörze idei megszervezését. Mint mondta, négy év után olyan mutatók állnak rendelkezésre a foglalkoztatás tekintetében, melyek a válság előtti szintet mutatják. - A legjobb regisztrált adat tavaly októberben mutatkozott, amikor a munkanélküliségi ráta 7,04 százalék volt. Az alpolgármeser kiemelte, az állásbörzék legnagyobb előnye, hogy személyesen tud találkozni az álláskereső és az állást kínáló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.