Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Június 21. 09:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több Pápa környéki települést is érint a szúnyogírtás

Több Pápa környéki települést is érint a szúnyogírtás

Pápán ma, több környékbeli településen pedig holnap hajtják végre a védekezést.

Pápán 2022. június 21. napján, napnyugta utáni időszakban végzi a Katasztrófavédelem a szúnyoggyérítést, rossz idő esetén 2022. június 22-23. napján ugyanebben az időszakban.

Tájékoztatásuk szerint azonban több Pápa környéki települést is érint a védekezés. Június 22-én napnyugta után Egyházaskeszőn, Kemenesszentpéteren, Malomsokon, Marcaltőn, Nemesgörzsönyben és Várkeszőn kell számítani a földi úton végrehajtott kémiai védekezésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések: A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 15:03, hétfő | Helyi

Kánikula - Fontos kéréseket intézett a lakossághoz a Pápai Vízmű!

A rendkívüli kánikulai időjárás miatt a Pápai Vízmű Zrt. vízbázisán működő berendezések maximális kapacitással működnek.

2022. Június 27. 14:54, hétfő | Helyi

Rendőrségi tanácsok a kábítószer ellenes világnap alkalmából

Óvatosságra intik a szórakozó fiatalokat a pápai rendőrök.

2022. Június 26. 20:33, vasárnap | Helyi

A környék első Petőfi-bicentenáriumi emlékműve

2022. Június 26. 07:17, vasárnap | Helyi

Múzeumok Éjszakája a magasban

Idén először csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz a Pápai Vízmű, amely egy víztorony látogatásra invitálta az érdeklődőket.