Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2023. Március 17. 14:30, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Több Pápa környéki településről érkezett bejelentés a rendőrségre lopás miatt

Több Pápa környéki településről érkezett bejelentés a rendőrségre lopás miatt

Az online térben elkövetett jogsértések napjainkban igen elterjedtek, azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk az offline világban elkövetett bűncselekményeket sem.

Egy pápai lakos tett bejelentést a rendőrségre, miszerint ismeretlen tettes ellen ajtóbefeszítés módszerével behatolt állandóan nem lakott bérelt lakásába, ahonnan különböző használati tárgyakat, továbbá a fatároló lakatpántját is felfeszítve tűzifát, szerszámokat és kerékpárt lopott el, mellyel összesen mintegy 490.000 forint kárt okozott.

Egy másik ügyben egy bakonypölöskei lakos tett bejelentést, hogy ismeretlen tettes az elmúlt két hét alatt bejutott a településen lévő alatti családi házának bekerített udvarába, és az ott lévő csukott, de nem zárt melléképületből eltulajdonított egy körülbelül 40.000 forint értékű benzinmotoros fűkaszát.

Egy Bazsiban élő hölgy pedig arról tett bejelentést, hogy ismeretlen elkövető egy majorban, a részben körbekerített szántóföld kapuján lévő lakatot levágta, majd az ott lévő istálló hátsó bejáratán lévő lakatot is eltávolítva onnan mezőgazdasági gépeket lopott el mintegy 1.000.000 forint értékben.

Mindhárom esetben lopás miatt indult nyomozás.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai:

Mindig ügyeljen rá, hogy értékes tárgyak tárolására használt épületei megfelelően, jó minőségű mechanikai védelmet nyújtó eszközökkel legyenek zárva, illetve szükség esetén elektronikai vagyonvédelmi eszközökkel is védje értékeit! Ritkán használt, vagy időszakosan nem lakott ingatlanát is biztosíthatja, akár mobil telefonon is figyelhető távfelügyeleti rendszerrel, vagy megkérheti szomszédjait is, hogy esetenként figyeljenek lakóházára, értékeire!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:01, szerda | Helyi

Figyelem: Újra akcióban az unokázós csalók, Pápán is majdnem becsaptak egy idős hölgyet

A mai nap folyamán Balatonfüreden 4 személyt hívtak fel az úgynevezett \"unokázós\" csalók, az elmúlt napokban pedig egy 60 éves pápai hölgyet hívott fel egy ismeretlen férfi, aki ügyvédként mutatkozott be.

2023. Március 22. 13:58, szerda | Helyi

Súlyosbították a Pápánál elfogott moldáv embercsempész büntetését

Eredményes ügyészi fellebbezést követően súlyosította a Veszprémi Törvényszék annak a 27 éves moldáv embercsempésznek a büntetését, aki 2022. november 9-én 29 illegális határátlépőt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

2023. Március 21. 11:49, kedd | Helyi

Autós üldözés Pápán - Videóval

Öt bűncselekményt is elkövetett a pápai ámokfutó, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől március 15-én este.

2023. Március 20. 18:22, hétfő | Helyi

Kerékpárost gázoltak a Korona utcán

A Korona és a Korvin utca kereszteződésében levő körforgalomnál történt a baleset.