Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 07. 14:59, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több mint százrendbeli befektetési csalással vádolnak egy budapesti nőt

Több mint százrendbeli befektetési csalással vádolnak egy budapesti nőt

Több mint százrendbeli üzletszerű csalás bűntettével vádolnak egy budapesti életbiztosítót, aki ügyfeleinek 2007 és 2015 között 800 millió forint kárt okozott befektetési csalásokkal

- közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel. A vádirat szerint a 57 éves nő 118 embernek - családtagjainak, barátainak, gyülekezete tagjainak és más ügyfeleknek - olyan befektetési lehetőségeket kínált, amik nem léteztek, illetve amelyekre nem volt jogosultsága.

A vádlott három fajta befektetési lehetőséget kínált: az egyik ajánlata egy nem létező befektetési alap volt, a másik egy gépjármű-befektetés, amely végére a vádlott magas hozamot vagy autót ígért a sértetteknek. A harmadik típusú csalással a vádlott rendkívül magas hozamot helyezett kilátásba, eszerint az átadott összeg 6 hónapon belül akár 3-4-szeresére is nőhetett.

A vádlott kezdetben az egyes ügyfelek kifizetését a többi ügyfele pénzéből teljesítette, majd 2015-től különböző okokra hivatkozva nem fizetett, és 2015 nyarától elérhetetlenné vált - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére