Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 16. 13:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több mint ezer diák szavalta együtt a Nemzeti Dalt Pápán

Több mint ezer diák szavalta együtt a Nemzeti Dalt Pápán

Villámcsődületre invitálták a pápai és Pápa környéki diákokat, illetve minden érdeklődőt az Esterházy-kastély udvarán álló Petőfi-szoborhoz, hogy közösen szavalják el a költő legismertebb versét.

Rendkívül szép számban el is fogadták a szervező, Lampért Gábor meghívását, ugyanis több mint ezren gyűltek össze a szobor környékén. A szervező tolmácsolta Novák Katalin köztársasági elnök, valamint Kövér László házelnök üdvözletét, majd elmondta, Pápára március 16-án érkezett meg a forradalom híre és még aznap kinyomtatták a Nemzeti Dalt a Református Főiskola nyomdájában, erre emlékeznek ma.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mondott köszönetet a szervezésért, majd méltatta Petőfi Sándort, aki huszonéves korára megírta életművét, és akire nagy hatással volt Pápa városa, itt változtatta meg a nevét is.

A rövid beszédeket követően a több mint ezer fiatal együtt mondta el a Nemzeti Dalt:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.