Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2024. Június 26. 15:22, szerda | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Több mint 500 ezer forint adomány, a belvárosi üzletek és vásárlóik részéről

Több mint 500 ezer forint adomány, a belvárosi üzletek és vásárlóik részéről

35 belvárosi üzlet összefogásaként jelentős összeg gyűlt össze az elmúlt két hónapban, amelyet a Vajda Márta Iskola alapítványa számára adtak át az üzletek képviselői.

Tavaly, az adventi időszakot megelőzően alakult ki a belvárosi üzletek összefogása, amelynek keretében újra adventi programok és hosszabb nyitva tartás várta a vásárlókat, valamint szilveszter alkalmából tombolasorsolást is tartottak, melynek bevételét szintén a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány számára ajánlották fel.

Az üzletek összefogása idén is folytatódott, havonta egyszer - az önkormányzat segítségével - programokat szerveznek, valamint akciókkal és hosszú nyitva tartással kedveskednek a vásárlóknak. Hetyei Olga üzlettulajdonos ötlete nyomán jótékonysági célt is kapott ez az összefogás, Mészáros Ferenc adománygyűjtő dobozokat ajánlott fel a csatlakozni kívánó üzletek számára, amelyekbe a vásárlók a visszajárót, vagy annak egy részét dobhatták be. Végül 35 üzlet csatlakozott a kezdeményezéshez, akik a vevők adományához maguk is hozzájárultak, legvégül pedig Mészáros Ferenc tett hozzá 100 ezer forintot. Hetyei Olgától megtudtuk, a gyűjtődobozok az üzletekben maradnak, szavazással fogják eldönteni, hogy a következő alkalommal milyen jótékony célt támogasson az összegyűlt összeg.

Erki Alexandra, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetet mondott a felajánlásokért. Elmondta, hogy nagyon jelentős mértékű adományról van szó ezúttal is, amelyből élményt kívánnak adni a gyermekeknek. A szilveszteri adományból szinte az összes osztály el tudott menni kirándulni, kibérelték a városnéző kisvonatot, fagyizni vitték a gyermekeket és egy nagyon gazdag gyermeknapi programot tudtak szervezni. A most átvett összegből hasonló szabadidős programokat fognak tudni nyújtani a gyermekeknek.

Az összeget Guti Edina és Hetyei Olga üzlettulajdonosok adták át az alapítvány kuratóriumának elnöke számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 06:40, szombat | Helyi

Elfogadták a kastélytörvényt, a pápai is szerepel a listán

Összesen 48 magyarországi kastély meghatározott feltételekkel történő privatizációjának lehetőségét foglalták törvénybe.

2024. Június 28. 16:26, péntek | Helyi

Július 1-jén szúnyogirtás lesz Pápán

Pápa területén földi úton történő kémiai szúnyoggyérítést végeznek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásában.

2024. Június 28. 13:58, péntek | Helyi

Honvédelmi ifjúsági verseny Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren többéves kihagyás után újra rendeztek honvédelmi versenyt, amelyen általános és középiskolás tanulók tették próbára magukat.

2024. Június 28. 13:57, péntek | Helyi

Letartóztatásban marad a belvárosban garázdálkodó drogos