Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Szeptember 04. 15:16, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több mint 500 darab nemzeti konzultációs kérdőívet gyűjtöttek össze Süle Zsolték

Több mint 500 darab nemzeti konzultációs kérdőívet gyűjtöttek össze Süle Zsolték

A helyi Jobbik arra kérte szimpatizánsait, hogy a postaládájukba kapott íveket ne töltsék ki, hanem juttassák el azokat számokra, mivel szerintük a rajtuk lévő kérdések valójában álkérdések.

A párt önkormányzati képviselője mai sajtótájékoztatóján több témát is érintett. Elsőként a konzultációs ívek gyűjtésével kapcsolatban elmondta, szerintük az ívekre elköltött adóforintok kidobott pénzek, a kérdések valójában álkérdések. Megtudtuk tőle, hogy több mint 500 ív gyűlt össze a Jobbik helyi irodájában, noha nem fektettek túl nagy energiát az akcióba, csupán a közösségi felületeiken hívták fel rá a figyelmet. Hozzátette, a többi ellenzéki párt is várta szimpatizánsaitól a konzultációs kérdőíveket. Véleménye szerint egyre több olyan ember van itt helyben is, aki elégedetlen a kormány politikájával, melyet ez az akció is bizonyít. Az összegyűjtött íveket Süle Zsolt a Jobbik országos központjába fogja továbbítani.

A pápai önkormányzat TOP-os projektjeivel kapcsolatban örömtelinek nevezte, hogy a kormány támogatja a Téglagyári úton megkezdett projektet. Mint mondta, ezt már ő évekkel ezelőtt javasolta. Noha nem gondolja, hogy ennek köszönhetően döntött így a kormány, de véleménye szerint ez volt az egyetlen megoldás a helyzetre, hiszen vagy újabb hitelt kellett volna felvenni, ami a mostaninál is nehezebb helyzetbe hozta volna az önkormányzatot a jövőben, vagy le kellett volna mondani a beruházásról, amiről egyébként pozitívan szólt a képviselő.

Süle Zsolt ugyanakkor szégyennek nevezte azt, hogy egy másik, 400 milliós TOP-os projektről lemondani kényszerült az önkormányzat. Hangsúlyozta, a csapadékvíz elvezetés problémáit, a - többek között - a Tapolca patak és a Bakonyér medrének egyes részeinek rendbetételét célzó projekt sokak lakókörnyezetében járt volna pozitív változással. A politikus szerint ez is azt bizonyítja, hogy a város pénzügyi helyzete nincs olyan állapotban, mint amilyennek azt próbálják beállítani, noha az elmúlt 10 évben megegyezett a városvezetés színezete az országoséval.

A járványhelyzet kezelésével kapcsolatban arról beszélt Süle Zsolt, hogy szerinte a politikai vezetés a saját érdekei szerint hoz döntéseket, amelyek sokszor egymásnak ellentmondóak és logikátlanok. - Ennek köszönhető, hogy egyre több a vírusszkeptikus ember. A politikának ki kellene szállni ebből a játszmából és az irányítást az egészségügyi szakemberekre kellene bízni - hangsúlyozta Süle Zsolt.

Végül a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, a Városgondnokság működésével kapcsolatban kialakult vitával kapcsolatban mondta el véleményét a politikus. Meglátása szerint inkább örülni kellene annak, hogy az emberek a közösségi médiában leírják a problémáikat, amelyeknek helye van a Facebook-on, csakúgy, mint a város szépségét bemutató képeknek, történeteknek. Szerinte a képviselőknek, városvezetőknek pontosan tisztában kellene lennie a városban lévő problémákkal, hiszen nagy többségük nem hirtelen fellépő jelenség, és azokat közvetíteniük kellene az illetékeseknek, akiknek szintén árgus szemekkel kellene figyelni a közterületek helyzetét. Süle Zsolt arra biztatja az embereket, hogy továbbra is adjanak hangot problémáiknak a közösségi felületeken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.