Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2022. Szeptember 20. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Több mint 15 millió forinttal húzta le pápai áldozatát egy álbróker

Több mint 15 millió forinttal húzta le pápai áldozatát egy álbróker

A rendőrök óvatosságra intik a bankszámla-tulajdonosokat.

Egy pápai sértett tett bejelentést 2022. szeptember 16-án a rendőrségen arról, hogy néhány hónappal korábban megnyitott egy internetes hirdetést, amelyben kedvező üzleti lehetőséget kínáltak számára. A bejelentő a rendőröknek elmondta, hogy e-mail-ben regisztrációra kérték fel, melyet követően felhívta egy tört magyarsággal beszélő férfi, aki rávette őt, hogy töltsön le a laptopjára és a mobiltelefonjára egy alkalmazást.

A hívó fél készséggel ajánlotta fel segítségét a hölgynek a regisztráció sikeres végrehajtásához. A sértett egy megadott számlaszámra több mint 100 ezer forintot utalt el, majd másnap azt tapasztalta, hogy a befektetése már nyereséget is hozott. Később az álbróker ismét felvette a nővel a kapcsolatot, és a már korábban letöltött program segítségével lehetősége nyílt arra, hogy tranzakciót kezdeményezzen. Az elkövető a sértettet több mint 15 millió forinttal károsította meg, mely miatt a Pápai Rendőrkapitányságon csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyik a nyomozás.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

• Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
• Legyen gyanús, ha a telefonáló személy tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
• Bankkártyája adatait, netbankja belépési adatait ne adja meg idegeneknek se telefonon, se e-mailben. A különböző pénzintézetek az ügyintézés során soha nem kérik az ügyféltől ezeket az információkat.
• Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 09:12, szombat | Helyi

Országos akció keretében csaptak le a rendőrök a pápai unokázós csalóra!

Több vármegye településén kereste jóhiszemű idősek bizalmát az a 49 éves pápai nő, aki több tízmilliót csalt ki áldozataitól.

2023. Szeptember 29. 21:37, péntek | Helyi

Kigyulladt egy rakodógép Takácsinál

A tűz egy kockabálát is elért.