Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 20. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Több mint 15 millió forinttal húzta le pápai áldozatát egy álbróker

Több mint 15 millió forinttal húzta le pápai áldozatát egy álbróker

A rendőrök óvatosságra intik a bankszámla-tulajdonosokat.

Egy pápai sértett tett bejelentést 2022. szeptember 16-án a rendőrségen arról, hogy néhány hónappal korábban megnyitott egy internetes hirdetést, amelyben kedvező üzleti lehetőséget kínáltak számára. A bejelentő a rendőröknek elmondta, hogy e-mail-ben regisztrációra kérték fel, melyet követően felhívta egy tört magyarsággal beszélő férfi, aki rávette őt, hogy töltsön le a laptopjára és a mobiltelefonjára egy alkalmazást.

A hívó fél készséggel ajánlotta fel segítségét a hölgynek a regisztráció sikeres végrehajtásához. A sértett egy megadott számlaszámra több mint 100 ezer forintot utalt el, majd másnap azt tapasztalta, hogy a befektetése már nyereséget is hozott. Később az álbróker ismét felvette a nővel a kapcsolatot, és a már korábban letöltött program segítségével lehetősége nyílt arra, hogy tranzakciót kezdeményezzen. Az elkövető a sértettet több mint 15 millió forinttal károsította meg, mely miatt a Pápai Rendőrkapitányságon csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyik a nyomozás.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

• Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
• Legyen gyanús, ha a telefonáló személy tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
• Bankkártyája adatait, netbankja belépési adatait ne adja meg idegeneknek se telefonon, se e-mailben. A különböző pénzintézetek az ügyintézés során soha nem kérik az ügyféltől ezeket az információkat.
• Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék