Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Június 09. 16:42, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Több mint 10 helyszín, 100 féle program a Pápai Játékfesztiválon

Több mint 10 helyszín, 100 féle program a Pápai Játékfesztiválon

Fellép a Tankcsapda, a HS7, a Kiscsillag, a The Carbonfools és a Csík Zenekar, de lesz számos gyermekprogram is. Természetesen a tüzijáték sem marad el.

Az egykori orosz laktanyában megrendezett 25 évvel ezelőtti játékfesztiváltól messzire jutottunk - kezdte mai sajtótájékoztatóját a polgármester. Mint mondta, 2015-ben is nagyon erős programot sikerült összeállítani, melyben a hagyományos programelemek mellett megtalálhatók az újítások is. - A Fő téren lévő nagykoncertek idén is ingyenesek lesznek, de számos gyermekprogram közül választhanak a látogatók. Idén is lesz miniolimpia, melyet a közelmúltban tragikus korülmények között elhunyt Bánhidi Márk tiszteletére rendeznek. Újdonság az I. Pápai Cseh sörfesztivál, ahol a csaknem húszféle sör mellett a cseh gasztronómia remekei is megtalálhatók lesznek. Esténként régi magyar futballmeccseket fognak vetíteni az Esterházy-kastély udvarán - tudtuk meg Áldozó Tamástól.

A jól bevált eddigi programokat megtartottuk, de próbáltunk újdonságokkal is szolgálni idén is - mondta Bognárné Novák Ilona. A szervező JMSZK szakmai csoportvezetője elmondta, fő helyszínek a Fő tér és a Várkert lesznek, utóbbi idén is gyermekvárossá változik. Újdonság, hogy két színpad is lesz a Várkertben. A Pápai Játékfesztivál részletes programját itt találja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.