Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2024. Január 15. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több konténernyi szemetet szállíttatott el az önkormányzat a Korvin 13-ból

Több konténernyi szemetet szállíttatott el az önkormányzat a Korvin 13-ból

Az épület sanyarú sorsáról már évekkel ezelőtt is írtunk, ismét megnéztük, mi a helyzet most a szebb napokat látott belvárosi épülettel.

2020-ban írtunk egy hosszabb cikket a Korvin utca 13. szám alatt álló önkormányzati ingatlanról, amely azóta is szégyenfoltja a pápai belvárosnak. Környékbeliek megannyi történetet mesélhetnének el, a hangoskodástól a szemetelésig, a lomis autók tekintetében azonban sikerült előrelépést elérni azóta. Új fejlemény viszont, hogy patkányokat is láttak az utcában, és felmerült a gyanúja annak, hogy a rágcsálók a szóban forgó ingatlan szemetes pincéjében fészkelnek. Lakossági bejelentést követően a Pápai Járási Hivatal - népegészségügyi feladatkörében - hatósági ellenőrzést végzett.

Megkeresésünkre a hatóság többet nem árult el, mivel mint írják, nem számítanak közérdekű adatnak az ellenőrzés részletei, ezért megkerestük Benecz Ritát az ügyben.

A Polgármesteri Hivatal szociális és közigazgatási osztályvezetője elmondta, hogy a Járási Hivatal az üggyel kapcsolatban csupán írásbeli nyilatkozatot kért az önkormányzattól arra vonatkozóan, hogy milyen módon védekezik a rágcsálók elszaporodása ellen, a nyilatkozattételi kötelezettségnek az önkormányzat eleget tett.

Megjegyezte továbbá, hogy éves munkaterv alapján 2023-ban 434 esetben végeztek az önkormányzati lakásokban helyszíni ellenőrzést, ebből 13 alkalommal a fent említett épületben, amelynek pincéjéből és udvarából - más önkormányzati tulajdonú ingatlanokhoz hasonlóan - elszállíttatták a több m3-nyi hulladékot és lezárták a pincét.
Megtudtuk tőle, hogy az épületben 8 bérlakás van, ebből 5 üres. Egy lakást határozott időre adtak bérbe, két lakás esetén lakáskiürítési perben jogerős bírósági ítéletben kötelezték a volt bérlőket a kiköltözésre, amelynek nem tettek eleget. A végrehajtási eljárást megindították, a moratóriumot követően a kilakoltatás megtörténik. 2024 második felére az ingatlan üres lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:25, vasárnap | Helyi

Családi nap Döbröntén

Közösségi összefogásban valósult meg a rendezvény, amely nagyon jó hangulatban telt a Bittva patak partján.

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.