Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Június 16. 12:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Több kábítószer kereskedővel szemben indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság

Több kábítószer kereskedővel szemben indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság

A pápai nyomozók húsz gyanúsítottat hallgattak ki, közülük négy ember ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt folytattak büntetőeljárást.

Az eljárás adatai szerint a Pápai Rendőrkapitányság nyomozói 2021. július 3-án délután egy összehangolt bűnügyi akció keretében tetten értek egy 42 éves pápateszéri lakost, aki kábítószert vett át Pápán, a vasútállomás közelében egy 30 éves győri férfitől. A rendőrök mindkét embert elfogták, előállították, majd – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként kihallgatták őket kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A győri férfi autójában, valamint a pápateszéri lakos otthonában megtartott kutatás során kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le a nyomozók. Az elrendelt büntetőeljárásban megállapították, hogy a 42 éves férfi 2021-ben többnyire anyagi ellenszolgáltatásért, de esetenként ellenszolgáltatás nélkül is több alkalommal adott át kábítószert falubeli és pápai ismerőseinek, illetve közülük egy 17 éves pápateszéri fiatalembert be is vont a kábítószer terjesztésébe.

A fiatalkorút rávette arra, hogy néhány ezer forintért cserébe vigye el az alufóliába csomagolt tiltott szert egy helybeli nőnek, majd a kapott vételárat vigye vissza neki. A 17 éves fiút a rendőrök 2021. június 14-én kihallgatták gyanúsítottként kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt. A nyomozók felderítették a 42 éves terjesztő felsőbb kapcsolatát, egy 43 éves pápai férfit, akitől több alkalommal vásárolt kábítószert. Az egyenruhások a pápai terjesztőt 2022. január 11-én elfogták, kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemények szerint mind a négy férfi fogyasztott is kábítószert. Rajtuk kívül a rendőrök további tizenhat pápai, győri és Pápa-környéki embert hallgattak ki gyanúsítottként kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt, valamint egy 22 éves nagyacsádi nő ellen pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárást indítottak, mert a 42 éves pápateszéri férfi az ő bankszámlájára utalta a 30 éves győri lakostól vásárolt kábítószer vételárát.

A húsz gyanúsított ellen folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.