Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2018. Október 08. 13:54, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Több felsőoktatásban részt vevő diákot támogatna a pápai önkormányzat

Több felsőoktatásban részt vevő diákot támogatna a pápai önkormányzat

Az önkormányzat legutóbbi ülésén döntött a helyi Tanulmányi Támogatási Rendszer módosításáról, azzal a céllal, hogy bővítsék azoknak a körét, akik jogosultak a támogatásra felsőoktatási tanulmányaikhoz.

A rendszert több ponton is módosították a képviselők, ezekre hívta fel a figyelmet Áldozó Tamás polgármester.
A városvezető emlékeztetett, az önkormányzat által kialakított Tanulmányi Támogatási Rendszer önkéntes vállalása a városnak, erre semmiféle jogszabályi kötelezettsége nincs. A támogatási rendszer évtizedek óta működik, azonban úgy gondolták, ideje lenne a merev feltételrendszeren enyhíteni, hogy több támogatási kérelmet fogadhassanak be.
-A legfontosabb változás, hogy a pályázónak nem kell a tanulmányi eredményét igazolni, nem kell megfelelni a 4,01-es átlagnak, elsősorban szociális szempontokat veszünk figyelembe a bírálatnál - emelte ki. Továbbra is feltétel, hogy a pályázó állandó pápai lakcímmel rendelkezzen legalább egy éve, ezen túl pedig, hogy a családon belül az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a 85 ezer forintot.
-Ez a nyugdíjminimum háromszorosa, eddig a kétszeresénél húztuk meg a határt. Ezzel a módosítással többen tudnak majd pályázni a támogatásra.
Az új rendszer magasabb összegű támogatás nyújtását teszi lehetővé, eddig 3 000 forint volt az alapösszeg, mostantól azonban ez 6 000 forintra emelkedett.
-Egy sajátos számítási pontrendszer alapján ez az összeg lényegesen magasabb is lehet - hangsúlyozta. A pontrendszerben az egy főre jutó kereset mellett a családi helyzet, az egészségügyi problémák és a képzési hely Pápától való távolsága is módosító tényező lehet.

A polgármester kiemelte, az elmúlt években körülbelül 1 millió forintot fordított erre acélra az önkormányzat, tavaly például összesen kilencen igényeltek a helyi tanulmányi támogatást, az idén ennél többre számítanak és a támogatási keret akár 5 millió forint is lehet.
-A városnak természetesen rendelkezésére áll a szükséges forrás - közölte Áldozó Tamás, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a nyilvánvalóan képtelenséget tartalmazó jövedelemigazolás esetén el fogják utasítani a pályázatot. Erre sajnos a múlt évben is volt példa.
A pályázatok benyújtási határideje október 15., a Humánerőforrás Bizottság október végéig dönt a támogatásokról. A pályázati feltételekről Pápa város honlapján részletes információk olvashatók.

RÉSZLETEK!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 09:35, szombat | Helyi

Rendhagyó egyleti ankét az apát-plébánossal

2022. Június 24. 14:04, péntek | Helyi

Három hétre lezárják a Dózsa György utcát

A teljes útzár az Aradi és a Szalmavári utcák közötti szakaszt érinti.

2022. Június 24. 09:08, péntek | Helyi

Mutatjuk, mire figyeljen, ha a veszélyhelyzet alatt járt le az autó műszakija

Június 30-ig érvényesek az okmányok, sokan csak most kapnak észbe.