Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Április 23. 19:50, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több ember mentésében is részt vett a pápai katona, Füst Nikolett!

Több ember mentésében is részt vett a pápai katona, Füst Nikolett!

Elsősegélyben részesített több embert is az MH Egészségügyi Központ MH Pápa Bázisrepülőterén dolgozó Füst Nikolett Edina törzsőrmester.

Az ápoló altiszt egy közúti baleset szemtanújaként vett részt életmentésben 2022. április 20-án. A Honvedkorhaz.hu beszámolója szerint Füst Nikolett Edina törzsőrmester szolgálatba tartott, amikor közvetlenül a gépjárműve előtt összeütközött három autó. Nikolett azonnal az ütközéshez sietett, ahol autóstársaival - két önkéntes tűzoltóval valamint civilekkel - megkezdték a sérültek állapotának felmérését. A törzsőrmester elsőként a legroncsoltabb autóhoz ment, ahol hamar kiderült, hogy a sérült az autóba szorult, így bemászott a vezető mellé, hogy megkezdje ellátását. A mentők és a tűzoltók megérkezéséig stabilizálta az állapotát és megkezdte a másik két gépjárművezető ellátását is. Az Országos Mentőszolgálat szakemberei megérkezésükkor bevonták a törzsőrmestert az ellátásba, aki aktív részese volt a sérültek megmentésének. A betegek elszállítását követően a segítségnyújtásban résztvevők köszönetet mondtak Füst Nikolett Edinának, aki lélekjelenlétével és magas szintű szakmai hozzáállásával bizonyította rátermettségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.