Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Február 07. 16:18, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tízezrekkel járhat jobban havonta egy fiatal az szja mentességgel

Tízezrekkel járhat jobban havonta egy fiatal az szja mentességgel

A napokban érkezik meg az első személyijövedelemadó-mentes jövedelme azoknak a 25 év alatti fiataloknak, akik részesülnek a bevezetett kedvezményből.

Ma délután tartott sajtótájékoztatót a témában dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőjelölt, aki felidézte, még tavaly áprilisban döntött arról a kormány előterjesztésére az Országgyűlés, hogy a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességben részesülnek. Január 1-jén lépett hatályba ez a teljesen újszerű megoldás, és a fiatalok a februárban érkező fizetésükből már érvényesíthették a kedvezményt, amelynek köszönhetően akár több tízezer forinttal többet vihetnek haza a fiatalok - fogalmazott a képviselő hozzátéve, ehhez jönnek még a különböző ágazati béremelések, illetve a családosok esetében a különféle családtámogatási lehetőségek. Összességében elmondható, hogy egy év alatt akár 480 ezer forint szja-megtakarítást is elérhetnek a fiatalok, akiknek nő az elhelyezkedési esélyük és kiadásaikat is könnyebben tervezhetik ezáltal - tette hozzá a képviselőjelölt.

A sajtótájékoztatón Pozsgai Réka pályakezdő pedagógusként személyes tapasztalatait osztotta meg a sajtó képviselőivel. Mint mondta, 25 év alatti fiatalként nagy örömmel fogadta az szja-mentességet. Mivel kezdő pedagógus, a 10 százalékos béremelést is megkapta, így összességében közel 100 ezer forinttal lett több a fizetése. – Úgy gondolom, ez minden fiatal számára kellő motivációt ad, főként, hogy a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége vonatkozik a diákmunkára és a gyakornoki munkára, illetve a táppénzre is – mondta a fiatal pedagógus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.