Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 03. 13:10, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Tízezer repült óra a Nehéz Légiszállító Ezrednél

Tízezer repült óra a Nehéz Légiszállító Ezrednél

Elérte tízezredik repült óráját a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőterén működő, több nemzet alkotta Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing).

A Stratégiai Légiszállító Képesség (Strategic Airlift Capability, SAC) programban 12 ország vesz részt anyagi forrásokkal és személyzettel, a repülési időt pedig az előzetes megállapodásoknak megfelelően osztják fel egymás között.

A SAC tíz NATO tagországból (Magyarország, Bulgária, Észtország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Amerikai Egyesült Államok) és két - a NATO Partnerség a Békéért programjához csatlakozott - országból (Finnország, Svédország) áll.

Az alakulat bázisa Magyarországon a Pápa Bázisrepülőtér. A C-17-es Boeingek ennek megfelelően magyar felségjelzéssel repülnek - ismerteti a HM.

A Nehéz Légiszállító Ezredet 2009-ben hozták létre, az alakulat 2012 novemberében érte el a teljes műveleti képességet. Az ezred három C-17-ese mostanáig több mint 600 küldetést hajtott végre, 29 ezer tonna árut és több mint 38 ezer utast szállított. A műveletek legnagyobb részét afganisztáni szállítások tették ki.

A legújabb feladatot márciusban kezdték, amikor az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata értelmében a mali misszió támogatásában kaptak szerepet.

Az ezredik repült órát 2010. február 12-én érték el. A tízezredik repült órát kedden, egy kiképzési repülésen haladta meg az egyik C-17-es - olvasható a HM közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.