Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 31. 09:07, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tízezer gyermeknek segíti az iskolakezdést a Katolikus Karitász

Tízezer gyermeknek segíti az iskolakezdést a Katolikus Karitász

Az idén tízezer gyermeket támogat a Katolikus Karitász a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyakciója keretében

- közölték kedden a szervezet budapesti központjában, amikor a hátrányos helyzetű gyermekek számára adtak át adományokat.

A Karitász az idén 300 olyan gyermeknek is juttat adományokat, akik az ukrajnai háború elől menekültek, és Magyarországon kezdik meg a tanévet - hangzott el.

A rendezvényen Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége átvette a Katolikus Karitász megbízólevelét, amely szerint a jövőben a szervezet jószolgálati nagyköveteként tevékenykedik.

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ez alkalommal úgy fogalmazott, hogy aki ismeri Istent, az megismeri a szeretetet, mert Isten a szeretet és aki Jézus gyermekének vallja magát az szeretetben él.

Éppen ezért minden katolikus karitatív szervezet azért dolgozik, hogy Isten szeretete szétáradjon a világban - hangzott el.

Felidézte, hogy a Katolikus Karitász korábbi jószolgálati nagykövete Mádl Dalma, Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök felesége volt.

Különös öröm számára, hogy Herczegh Anita igen mondott a püspöki konferencia felkérésére és Dalma asszony utódjává válhat - mondta Veres András.

Herczegh Anita megtiszteltetésnek nevezte, hogy Mádl Dalma örökébe léphet. A továbbiakban emlékeztetett arra, hogy a nagykövetek általában egy nemzetet, egy országot képviselnek. Ugyanakkor a jószolgálati nagykövet is egy országot képvisel, a szeretet, a szolidaritás és az egymásra odafigyelés országát - fogalmazott.



Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Katolikus Karitász elnöke azt hangsúlyozta, hogy a katolikusok számára nem választható lehetőség a jótékonyság, hanem kötelesség. Ezt a kötelességét teljesíti a Katolikus Kariász is.

Ugyanakkor az eredményes munkához olyan megfelelő személyekre is szükség van aki hírét viszi a szervezetnek. Ezt a missziót vállalta Herczeg Anita a jószolgálati nagyköveti poszt betöltésével - mondta a főpap.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, arról szólt hogy az immár 12. alkalommal meghirdetett segélyakció nyomán, 16 egyházmegyében és több mint 800 településen juttatják el a rászorulóknak az iskolakezdéshez szükséges eszközöket, a többi között iskolatáskákat, tanszereket és ruhákat.

Ugyanakkor, szeptember közepéig továbbra is várják a felajánlásokat a 1356-os adományvonalon - tette hozzá az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.