Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2022. Augusztus 01. 14:02, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tizenkét ügyfelét károsította meg a pápai »ablakos«

Tizenkét ügyfelét károsította meg a pápai »ablakos«

Többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási ügyészség azzal a helybeli vállalkozóval szemben, aki a 2019 nyara ás 2020 ősze között úgy vállalta nyílászárók beszerelését, s vett át munkadíjat a sértettektől, hogy tudta, cégének anyagi helyzete miatt a munkákat nem tudja elvégezni.

A vádirat szerint a férfi tizenkét, zömében pápai és Pápa környéki sértettet, köztük egy oktatási intézményt is megkárosított, akiktől 75 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő összegben vett át pénzt a beszerelés díjaként, melyre azonban egyik esetben sem került sor. A vádlottnak már a szerződések szóban történt megkötésekor sem állt szándékában a teljesítés, amelyre egyébként lehetősége sem volt, megrendelőit pedig csak hitegette, illetve előfordult, hogy elérhetetlenné is vált a számukra. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt is megküldte elbírálásra.

A kép csak illusztráció (Pixabay)

Címkék: csalás, nyílászáró

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.