Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2022. Augusztus 01. 14:02, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tizenkét ügyfelét károsította meg a pápai »ablakos«

Tizenkét ügyfelét károsította meg a pápai »ablakos«

Többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási ügyészség azzal a helybeli vállalkozóval szemben, aki a 2019 nyara ás 2020 ősze között úgy vállalta nyílászárók beszerelését, s vett át munkadíjat a sértettektől, hogy tudta, cégének anyagi helyzete miatt a munkákat nem tudja elvégezni.

A vádirat szerint a férfi tizenkét, zömében pápai és Pápa környéki sértettet, köztük egy oktatási intézményt is megkárosított, akiktől 75 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő összegben vett át pénzt a beszerelés díjaként, melyre azonban egyik esetben sem került sor. A vádlottnak már a szerződések szóban történt megkötésekor sem állt szándékában a teljesítés, amelyre egyébként lehetősége sem volt, megrendelőit pedig csak hitegette, illetve előfordult, hogy elérhetetlenné is vált a számukra. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt is megküldte elbírálásra.

A kép csak illusztráció (Pixabay)

Címkék: csalás, nyílászáró

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.