Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Szeptember 30. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tizenegy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Tizenegy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2019-ben megölte barátját a Tolna megyei Bátán - közölte a törvényszék az MTI-vel.

A 60 éves vádlott október 17-én egész napos közös italozás után otthonába hívta a vele egykorú barátját, ahol - a bíróság által megállapított tényállás szerint - egy baltával többször fejen ütötte. Az áldozat nyílt koponyacsonttörés és agyzúzódás következtében meghalt.

A gyilkossággal vádolt férfi ezután háza pincéjében elrejtette a holttestet, amelyet mésszel és homokkal fedett el. Az áldozatot egy hét elteltével a rendőrök találták meg.

A bűncselekmény egyik előzménye az volt, hogy a vádlottat elhagyta a barátnője, aki a sértetthez költözött, és a férfi ezt nem tudta feldolgozni - írta közleményében a törvényszék.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte többek között azt, hogy a büntetlen előéletű vádlott viselte a sértett temetésének költségeit.

Az ügyészség és a védő az ítélet tudomásul vételéhez három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni