Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 25. 09:23, vasárnap | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Tiszta és virágos: Pápa a második!

Tiszta és virágos: Pápa a második!

A közterület szépítési versenyre ezúttal rekord számú település, 64 önkormányzat nevezett. A megmérettetést öt kategóriában szervezték a megye különböző méretű települései számára.

A 3000 fő feletti Veszprém megyei települések közt városunk végzett a második helyen. Az ünnepélyes díjátadó rendezvényt Pápán, a régi-új Városháza aulájában tartották ma délelőtt. Az ünnepségen dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere, a Veszprém Megyei Önkormányzat Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottságának elnöke köszöntötte a megjelenteket és a versenyben résztvevő települések polgármestereit. A rendezvényen részt vett Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Polgárdy Imre megyei közgyűlési alelnök is.
Áldozó Tamás beszédében szólt a rendezvénynek otthont adó Városháza múltjáról és jelenéről, majd a Tiszta és virágos Veszprém megyéért című pályázat kapcsán elmondta, bár ebben az esztendőben a megyei önkormányzat pénzdíjakat nem ajánlott fel, mégis fontosnak tartották más feltételek mellett megszervezni a versenyt. Nagyon sokan jelentkeztek és rengeteg szép települést láthatott a bizottság. Áldozó Tamás hangsúlyozta, ha a megmérettetés egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy a települések még rendezettebbek, szebbek legyenek, már megérte.

A díjátadó ünnepséget műsor is színesítette, a rendezvényen a Balla Róbert Téri Általános Iskola tanulói adták elő zenés mesejátékukat. A műsort követően Lasztovicza Jenő értékelte a pályázat eredményeit. A Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy az önkormányzatok egyre fontosabbnak tartják településük esztétikus megjelenését. Lasztovicza Jenő üdvözölte azt is, hogy Veszprém megye országosan is kiemelkedően teljesített a versenyben, majd köszönetét fejezte ki az indulóknak a részvételért, a bizottság munkájáért, a támogatók felajánlásaiért és Pápa városának a díjátadó rendezvény lebonyolításáért.

A díj kapcsán Áldozó Tamás hangsúlyozta, más megyék hasonló megmérettetéseihez viszonyítva településünknek olyan mezőnyben kellett helyt állnia, amelyben turisztikai szempontból az egyik legfrekventáltabb terület, a Balaton északi partja is versenyez. Pápa polgármestere gratulált Balatonfürednek az első helyezésért, majd hozzátette, az eredmény sokadszor igazolja vissza azt a városszépítő munkát, ami Balatonfüreden folyik.
Áldozó Tamás kiemelte, ami a pápai helyezést illeti, a díj nemcsak a városnak, a Városgondokság munkájának köszönhető, hanem a város egészének. Hiszen az a sok ezer pápai, aki gondot fordít arra, hogy környezetét rendben tartsa, legyen szó családi házról, társasházi vagy lakótelepi környezetről, mind hozzájárult ahhoz, hogy városunk méltó legyen az elismerésre. A polgármester leszögezte azt is, az első helyezés reményében Pápa jövőre is indul a versenyen, s annak a pályázatnak már a megújult Fő tér épített környezetén túl, a tér gondos kertészeti tervek alapján kialakított természeti környezete lehet a súlypontja.

Fotó: amiotthonunk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.