Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2012. Július 19. 08:17, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tiltólistára kerülnek a BPA- ból készült cumisüvegek

Tiltólistára kerülnek a BPA- ból készült cumisüvegek

Immár hivatalosan sem szabad bisphenol-A vegyianyagból babatermékeket gyártani - jelentette ki szerdán az amerikai Food és Drug Administration. Az FDA módosító szabályozásának köszönhetően ugyanis betiltják a BPA-ból készült műanyag cumisüvegeket és cumikat - mondta Curtis Allen, az FDA szóvivője.

Végre minden fogyasztó biztosan tudhatja, hogy a babatermékek nem tartalmaznak BPA-t. Ez a lépés egy nagyon hosszú kérvénysorozat eredménye, amit az amerikai Chemistry Council vívott meg, a jövőbeli bébik egészségéért. Az bizonyítja legjobban, hogy helyes úton járunk, hogy sok műanyag gyártó vállalat már jóva la szabályozás előtt lemondott a BPA használatáról babatermékek gyártása során.

A BPA az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyag. Csomagoló anyagokat, műanyag edényeket készítenek belőle. A Food és Drug Administration előző tanulmányában – egereken tesztelte – milyen negatív hatást gyakorol a magzatok és gyermekek agyára, viselkedésére a BPA. Mint kiderült, a műanyag hormonális és fejlődési rendellenességek okozója is lehet.

2008-ban már egyszer a Natural Resources Defense Council kérvényben kérte az FDA-t, hogy tiltsa be a BPA használatát babatermékek gyártásához. Akkor még megtagadták a kérvényüket, mert úgy vélték, hogy a BPA biztonságos - írja a The New York Times.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 07:49, péntek | Életmód

Elhunyt Donald Sutherland kanadai színész

Elhunyt csütörtökön 88 éves korában Donald Sutherland Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas kanadai színész Miami városában.

2024. Június 20. 16:40, csütörtök | Életmód

A legjobbak közé jutott egy tokaji aszú a ecanter World Wine Awards-on

Bekerült a mindössze ötven Best in Show bor közé a Gizella Pince 6 puttonyos 2019-es tokaji aszúja a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiadásán.

2024. Június 20. 08:01, csütörtök | Életmód

ESET: a nagy sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük:

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után