Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. December 23. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tiktok tánc, ének, zene, forgatag - Ilyen volt az utolsó péntek az idei adventi időszakban

Tiktok tánc, ének, zene, forgatag - Ilyen volt az utolsó péntek az idei adventi időszakban

A rideg időjárás ellenére is szívmelengető és méltó zárása volt az adventi hétvégék péntekenkénti programsorozatának utolsó alkalma.

Sokan szkeptikusak voltak a kezdeményezés sikerét illetően, amikor megírtuk, hogy újra lesznek programok a Kossuth utcán az adventi időszakban, miután a belvárosi üzletek tulajdonosai összefogtak, és közösen keresték fel az önkormányzatot. Az egyeztetések sikerre vezettek, és a városvezetés partner volt többek között abban, hogy péntekenként a Kossuth utca adjon otthon az adventi programoknak, az üzletek pedig vállalták, hogy 19 óráig tartanak nyitva ezeken a napokon.

Már a november végi Black Friday napján is érezhető volt, hogy valami elkezdődött a városban, ugyanis programok nélkül is megélénkült a belvárosi utcák forgalma. Aztán a második adventi hétvégéig kellett várni, hogy kijelenthessük, átütő sikert ért el a kezdeményezés, minden várakozást felülmúlóan sokan vettek részt az akcióban, és valódi adventi forgatag alakult ki a belvárosban.

A tegnapi, utolsó adventi hétvége péntekjén is kimondottan sokan érkeztek a belvárosba, pedig az erős szél és az esős időjárás még így is sokakat távol tarthatott. Szórádi Gábor produkcióját követően a legnagyobb érdeklődés a Zsoodance performanszát jellemezte, a táncosok bemutatóját követően ugyanis egy Tiktok táncot tanítottak meg a közönség bátrabb tagjainak, amelyről aztán felvétel is készült. A Flores Band, a Megafone Zenei Egyesület tagjai, majd pedig Ifjú Martin szórakoztatta a közönséget, végül Valler Kata tárgyanimációs játékával zárult a programok sora.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.