Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Június 02. 10:25, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

TeSzedd! Sokan vették fel a kesztyűt Pápán is!

TeSzedd! Sokan vették fel a kesztyűt Pápán is!

Az országos akcióban több mint százezren vettek részt, Pápán négy hulladékpontnál gyűjtötték a szemetet az önkéntesek. Áldozó Tamás, Kovács Zoltán és Kontrát Károly is kesztyűt húzott.

Június 2-án tartotta akcióját a TeSzedd! – Összefogás a Tiszta Magyarországért mozgalom, melyhez bárki csatlakozhatott, aki regisztrált a teszedd.hu oldalon. A jelentkezők emailben kaptak visszaigazolást, melyben megjelölték a lakóhelyükhez legközelebb eső hulladékpontot. Városunkban négy ilyen pontot alakítottak ki: a Vasút utca végén, felüljáró alatti területet, a Somlai út és az elkerülő út közötti szakaszt, a Huszár lakótelepet valamint a Gyimóti út és a Teveli út környékét.

A Somlai úti helyszín megtisztításában tevékenyen részt vett dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője is. Kérdésünkre elmondta részben hivatalból, részben pedig önkéntesként húzott kesztyűt. – Hivatalból, mert a kormányhivatal is részt vett az akció megszervezésében, de ha nem így lenne, akkor is itt lennék – mondta. Városunkat húsz éven át irányító politikus jellemzően „benzinkutas szemetet” talált a Somlai út mentén. Mint mondta, a városból kiérve itt dobják ki az emberek a kutakon megvásárolt áruk csomagolását. Kovács Zoltántól azt is megtudtuk, hogy a tavalyi évben megyei szinten több mint 10.000-en vettek részt az akcióban, idén pedig még ennél is magasabb volt az előzetesen regisztrálók száma.

De nem csak Kovács Zoltán vett részt a pápai közterületek megtisztításában, dolgozott dr. Áldozó Tamás, Pápa polgársemtere és dr. Kontrát Károly államtitkár is.

A magánszemélyek mellett egyesületek, szervezetek is jelentkezhettek a TeSzedd akciójához, így regisztrált a Vasút utca végén dolgozó PÁNKE is. Krasztel Lászlóné, az egyesület elnöke a példamutatás erejét emelte ki: „Mi gyermekeinket is elhoztuk, pontosan azért, mert így tanulják meg, hogy a szemetet nem eldobni, hanem összeszedni kell. A másik ok, amiért a pápai nagycsaládosok itt vannak az az, hogy a június 5-i környezetvédelmi világnap alkalmából egyébként is terveztünk egy hasonló akciót” – fogalmazott Krasztelné. A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesületének 11 tagja húzott kesztyűt június 2-án.

Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és az Országos Polgárőr Szövetség közösen rendezte meg. A Te szedd! feliratú műanyag szemetes zsákokat és a műanyag kesztyűket az akció előtt polgárőrök osztották szét. Az akció során kizárólag háztartási hulladékot szednek össze és csak a már említett zsákokba helyezett szemetet szállítják el a gyűjtőpontokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.