Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 24. 07:11, péntek | Külföld
Forrás: STOP / MTI

Terrortámadás érte a Mol pakisztáni gázüzemét

Terrortámadás érte a Mol pakisztáni gázüzemét

Egy kisebb fegyveres csoport megtámadta a Mol Pakistannak, a Mol-csoport tagjának manzalai gázüzemét a Tal blokkban még február 11-én. Az incidens során senki nem sérült meg - erősítette meg a Mol csütörtökön az MTI-nek.

A Mol azt közölte: a biztonsági erők azonnali és szakszerű reakciójának, illetve a helyi közösség segítségének köszönhetően a támadókat megfutamították.

A létesítményben kisebb tűz keletkezett, a gázfeldolgozás 5 órán keresztül szünetelt, de a szükséges javítások után az üzem újra teljes kapacitással működni kezdett - közölte az olajipari társaság.

A hírportálok a Business Recorder honlapra hivatkozva arról számoltak be csütörtökön, hogy rakétákkal támadták meg a Mol pakisztáni létesítményét.

Lipták Ernő, a Mol Pakistan ügyvezető igazgatója nyilatkozott a honlapnak, hangsúlyozva, hogy az eset után tárgyalásokat folytatott az illetékes pakisztáni minisztériummal, hogy a létesítmény védelmének megerősítését kérje.

A támadás után nem sokkal a kormányzat megerősítette a Mol egységeinek védelmét, és biztosította a vállalatot, hogy kiemelt kérdésként kezelik a telephely biztonságát. A Mol a megtámadott Tal blokkban további két kút fúrását tervezi, az eddigi kutatások Lipták szerint sikeresek voltak - számoltak be csütörtökön a magyarországi hírportálok.

A Mol Pakistan operátori szervezésében 185 millió dollárból megvalósult gázfeldolgozó üzemet 2009. november közepén adták át.

A Pakisztán fővárosától, Iszlámábádtól mintegy 230 kilométerre, a manzalai Tal gázmezőn lévő üzem kapacitása napi 8,6 millió köbméter.

A Mol 1999 óta folytat szénhidrogén-kutatást a Tal blokkban, ahol más cégekkel együttműködve eddig 13 kutat fúrt, s ezek közül 10 sikeres volt. A nemzetközi arány tíz fúrásból egy sikeres találat.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.