Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2020. December 17. 08:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Természetes anyagokból épülnek a megújuló Várkert útjai

Természetes anyagokból épülnek a megújuló Várkert útjai

A futópálya rugalmas, mulcsos anyagból készül, a gyalogutak pedig tömörített zúzalékos burkolatot kapnak.

A Zöld Város Projekt keretében megújuló Erzsébet ligetben és a Belső-Várkertben is javában folyik a munka, a csapadékvíz elvezető rendszer és a kávézó építésének megkezdése után a várkerti utak kialakítása is gőzerővel halad. A kivitelezést végző cég vezérigazgató elmondta, a jelenlegi időjárás kedvez ezeknek a munkáknak és várhatóan karácsonyig fognak is tudni dolgozni. - 1400 méter hosszban épül futókör, gyalogút pedig összesen 2200 méter hosszban a Várkertben. Ahol egymás mellett halad a két út, ott 3 méter szélességű lesz összesen a futópálya és a gyalogút, köztük elválasztó szegéllyel. Előbbi rugalmas, mulcsos, utóbbi pedig zúzalékos burkolatot kap - mondta el Vörös László.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a készülő Várkertet. A városvezető örömét fejezte ki a sétányok építésének a megkezdése kapcsán. Mint mondta, a gyalogutak többsége a korábbi nyomvonalakon fog haladni, de készülnek új irányok is, amelyek olyan részeit tárják fel a Várkertnek, amelyek korábban kiestek az útvonalakból. A polgármester hozzátette, a Várkertben nagy hagyománya van a futásnak, nem volt kérdés a park újratervezésekor, hogy gondoljanak rájuk is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete

2023. Május 26. 16:24, péntek | Helyi

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt keresett negyedik férfi

Feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon pénteken az a férfi, akit a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt körözött a rendőrség - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).