Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2022. Augusztus 03. 10:30, szerda | PR
Forrás: (x)

Tények és tévhitek a kapszulás kávékról

Tények és tévhitek a kapszulás kávékról

A kávépiacon fontos üzleti pozíciót foglalnak el a kapszulás kávék, de vajon jobb, mint a hagyományos? Rengeteg téves információt olvashatunk az alumínium kapszulákba zárt kávékról, ezeknek fogunk most utánajárni.

Mit értünk kapszulás kávé alatt?

Az egész világon ismert kávétípus rövid idő alatt elkészíthető a megfelelő kávégéppel. Számos kávékapszula közül válogathatunk gyártó és íz szerint. A piacon rendelkezésünkre áll több árkategóriájú kávégép, segítségével egy gombnyomással elkészül a kedvenc kávénk. Nem igényel sok takarítást, és a használt kapszula egy mozdulattal kidobható.

Környezetkímélő megoldások

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kapszulák a gyártókat is környezetbarát megoldásokra ösztönzi. Jó hír, hogy az újrahasznosítható alumíniumból készített kapszulák óvják a környezetet, hiszen nem lesz belőle hulladék. Amikor kiürül a kapszula, lehetőség van visszaküldeni a gyártónak újratöltésre.

Tévhitek

A kapszulás kávé sokkal drágább

Tény, hogy a kapszulás megoldás nem a legolcsóbb formája a kávézásnak, de széles a választék a kávéfogyasztók számára. Előnye, hogy a kapszulás kávé használata során kisebb mértékű a pazarlás, ugyanis itt csak akkora adagot készítünk, amennyire valóban szükségünk van.

Nem tekinthető valódi kávénak

A kis kapszulák fogyasztása nagyon gyors, ugyanis nem kell odafigyelni a víz és a kávé pontos adagolására. A kapszulás kávék valódi kávészemekből származó őrleményből tevődnek össze, amelyet a darálást követően tettek a csomagolásba, Ezek alapján mindenképpen igazi kávéról beszélhetünk. Aki pedig a koffeinmentes kávét részesíti előnyben, nem kell róla lemondania, hiszen kapszulás kávé formájában is betudja szerezni.

Nem megfelelő a minőség

A kapszula összetételét tekintve ugyanolyan kávét tartalmaz, mint más típusú kiszerelések, és szintén arabica és robusta fajták a legnépszerűbbek. A kapszulák alakja a csomagolással együtt úgy lettek kialakítva, hogy a kávén mindenhol egyformán haladjon át a víz. Láthatjuk, hogy ezek alapján nem kérdőjelezhető meg a magas minőség.

Káros a környezetre

Ma már rengeteg megoldás közül választhatunk, aki szeretné élvezni a kapszulás kávékat, de nem akar ártani a környezetnek, beszerezhet újratölthető kapszulákat. Lehetőségünk van olyan cégeket választanunk, amelyek gyorsan lebomló anyagokat használnak a csomagolásaikhoz.

Napjainkban rengeteg termékkel találkozhatunk, érdemes kipróbálni a különböző márkák termékeit, és addig kísérletezni, amíg rá nem lelünk a kedvenc ízeinkre. Ha egy igazán mesés kávé élményre vágysz, próbáld ki az Illy kávékapszulákváltozatos ízeit az irodaikave.hu weboldaltól!

Címkék: kávé, kapszula

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 18:50, csütörtök | PR

Fogadjunk a piacon! – Online sportfogadás az új trend

Hazánkban is egyre népszerűbb az online sportfogadás.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Augusztus 07. 11:38, vasárnap | PR

Padlóburkolat webshop – ez a Dizon Home

A padló burkolatának milyensége sem esztétikai, sem praktikus szempontból nem mellékes. A szigetelés minősége ugyanannyira ettől függ, mint a látvány.

2022. Augusztus 04. 09:42, csütörtök | PR

Új tetőablakot keresel? Ezt érdemes átgondolni!

Az építkezés vagy felújítás költséges vállalkozás, nem csoda, ha spórolnál minden kiadáson.