Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 03. 10:30, szerda | PR
Forrás: (x)

Tények és tévhitek a kapszulás kávékról

Tények és tévhitek a kapszulás kávékról

A kávépiacon fontos üzleti pozíciót foglalnak el a kapszulás kávék, de vajon jobb, mint a hagyományos? Rengeteg téves információt olvashatunk az alumínium kapszulákba zárt kávékról, ezeknek fogunk most utánajárni.

Mit értünk kapszulás kávé alatt?

Az egész világon ismert kávétípus rövid idő alatt elkészíthető a megfelelő kávégéppel. Számos kávékapszula közül válogathatunk gyártó és íz szerint. A piacon rendelkezésünkre áll több árkategóriájú kávégép, segítségével egy gombnyomással elkészül a kedvenc kávénk. Nem igényel sok takarítást, és a használt kapszula egy mozdulattal kidobható.

Környezetkímélő megoldások

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kapszulák a gyártókat is környezetbarát megoldásokra ösztönzi. Jó hír, hogy az újrahasznosítható alumíniumból készített kapszulák óvják a környezetet, hiszen nem lesz belőle hulladék. Amikor kiürül a kapszula, lehetőség van visszaküldeni a gyártónak újratöltésre.

Tévhitek

A kapszulás kávé sokkal drágább

Tény, hogy a kapszulás megoldás nem a legolcsóbb formája a kávézásnak, de széles a választék a kávéfogyasztók számára. Előnye, hogy a kapszulás kávé használata során kisebb mértékű a pazarlás, ugyanis itt csak akkora adagot készítünk, amennyire valóban szükségünk van.

Nem tekinthető valódi kávénak

A kis kapszulák fogyasztása nagyon gyors, ugyanis nem kell odafigyelni a víz és a kávé pontos adagolására. A kapszulás kávék valódi kávészemekből származó őrleményből tevődnek össze, amelyet a darálást követően tettek a csomagolásba, Ezek alapján mindenképpen igazi kávéról beszélhetünk. Aki pedig a koffeinmentes kávét részesíti előnyben, nem kell róla lemondania, hiszen kapszulás kávé formájában is betudja szerezni.

Nem megfelelő a minőség

A kapszula összetételét tekintve ugyanolyan kávét tartalmaz, mint más típusú kiszerelések, és szintén arabica és robusta fajták a legnépszerűbbek. A kapszulák alakja a csomagolással együtt úgy lettek kialakítva, hogy a kávén mindenhol egyformán haladjon át a víz. Láthatjuk, hogy ezek alapján nem kérdőjelezhető meg a magas minőség.

Káros a környezetre

Ma már rengeteg megoldás közül választhatunk, aki szeretné élvezni a kapszulás kávékat, de nem akar ártani a környezetnek, beszerezhet újratölthető kapszulákat. Lehetőségünk van olyan cégeket választanunk, amelyek gyorsan lebomló anyagokat használnak a csomagolásaikhoz.

Napjainkban rengeteg termékkel találkozhatunk, érdemes kipróbálni a különböző márkák termékeit, és addig kísérletezni, amíg rá nem lelünk a kedvenc ízeinkre. Ha egy igazán mesés kávé élményre vágysz, próbáld ki az Illy kávékapszulákváltozatos ízeit az irodaikave.hu weboldaltól!

Címkék: kávé, kapszula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.