Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Augusztus 03. 10:30, szerda | PR
Forrás: (x)

Tények és tévhitek a kapszulás kávékról

Tények és tévhitek a kapszulás kávékról

A kávépiacon fontos üzleti pozíciót foglalnak el a kapszulás kávék, de vajon jobb, mint a hagyományos? Rengeteg téves információt olvashatunk az alumínium kapszulákba zárt kávékról, ezeknek fogunk most utánajárni.

Mit értünk kapszulás kávé alatt?

Az egész világon ismert kávétípus rövid idő alatt elkészíthető a megfelelő kávégéppel. Számos kávékapszula közül válogathatunk gyártó és íz szerint. A piacon rendelkezésünkre áll több árkategóriájú kávégép, segítségével egy gombnyomással elkészül a kedvenc kávénk. Nem igényel sok takarítást, és a használt kapszula egy mozdulattal kidobható.

Környezetkímélő megoldások

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kapszulák a gyártókat is környezetbarát megoldásokra ösztönzi. Jó hír, hogy az újrahasznosítható alumíniumból készített kapszulák óvják a környezetet, hiszen nem lesz belőle hulladék. Amikor kiürül a kapszula, lehetőség van visszaküldeni a gyártónak újratöltésre.

Tévhitek

A kapszulás kávé sokkal drágább

Tény, hogy a kapszulás megoldás nem a legolcsóbb formája a kávézásnak, de széles a választék a kávéfogyasztók számára. Előnye, hogy a kapszulás kávé használata során kisebb mértékű a pazarlás, ugyanis itt csak akkora adagot készítünk, amennyire valóban szükségünk van.

Nem tekinthető valódi kávénak

A kis kapszulák fogyasztása nagyon gyors, ugyanis nem kell odafigyelni a víz és a kávé pontos adagolására. A kapszulás kávék valódi kávészemekből származó őrleményből tevődnek össze, amelyet a darálást követően tettek a csomagolásba, Ezek alapján mindenképpen igazi kávéról beszélhetünk. Aki pedig a koffeinmentes kávét részesíti előnyben, nem kell róla lemondania, hiszen kapszulás kávé formájában is betudja szerezni.

Nem megfelelő a minőség

A kapszula összetételét tekintve ugyanolyan kávét tartalmaz, mint más típusú kiszerelések, és szintén arabica és robusta fajták a legnépszerűbbek. A kapszulák alakja a csomagolással együtt úgy lettek kialakítva, hogy a kávén mindenhol egyformán haladjon át a víz. Láthatjuk, hogy ezek alapján nem kérdőjelezhető meg a magas minőség.

Káros a környezetre

Ma már rengeteg megoldás közül választhatunk, aki szeretné élvezni a kapszulás kávékat, de nem akar ártani a környezetnek, beszerezhet újratölthető kapszulákat. Lehetőségünk van olyan cégeket választanunk, amelyek gyorsan lebomló anyagokat használnak a csomagolásaikhoz.

Napjainkban rengeteg termékkel találkozhatunk, érdemes kipróbálni a különböző márkák termékeit, és addig kísérletezni, amíg rá nem lelünk a kedvenc ízeinkre. Ha egy igazán mesés kávé élményre vágysz, próbáld ki az Illy kávékapszulákváltozatos ízeit az irodaikave.hu weboldaltól!

Címkék: kávé, kapszula

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 09:44, hétfő | PR

AMI bútorok: kézzel készült tömörfa bútorok az Ön otthonába is

Ma már az anyagiakat és praktikumot előnyben részesítve leginkább mesterséges anyagokból készült bútorokkal találkozhatunk a legtöbb lakásban.

2023. Február 06. 09:42, hétfő | PR

Otthonfelújítási támogatás 2023-ban?

A tavalyi évben hatalmas népszerűségnek örvendtek a különféle állami támogatások, köztük az Otthonfelújítási és -teremtési támogatások is.

2023. Február 03. 16:58, péntek | PR

K&H: kilőtt a kakaós csiga és a hamburger ára

21 százalékos éves árváltozást mutat a gyerekinflációs kosár

2023. Január 31. 15:55, kedd | PR

Új év, új kezdet, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a munkahely váltás előtt!

Sokan kötik valamilyen dátumhoz, születésnaphoz vagy egy új esztendő kezdetéhez az életüket tudatosan érintő változásokat.