Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 28. 20:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Teltházas rezsifórum Pápán

Teltházas rezsifórum Pápán

Hoppál Péter pápai származású országgyűlési képviselő és Kovács Zoltán kormánymegbízott tartott Védjük meg a rezsicsökkentést címmel lakossági fórumot Pápán. A nagy volt az érdeklődés, még a lépcsőkön is ültek.

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Hoppál Péter elmondta, nagy örömmel érkezett Pápára, ugyanis városunkban érettségizett, pápai születésű nőt vett feleségül, ezer szál köti ide. Mint mondta, Pápa óriási fejlődésen ment át az elmúlt 20 évben, megszűnt a gyermekkorában tapasztalt Veszprém-centrikusság.

Rezsi

A Fidesz szóvivője kiemelkedő eredménynek nevezte azt, hogy pártja 2010-ben felismerte, a magyar emberek fizetik a keresetükhöz mérten a legtöbbet a rezsiért az Európai Unióban, és ez tűrhetetlen állapot.

– 2010 előtt teljes fokú érzéketlenség jellemezte a baloldali kormányokat az emberek terheinek növekedése tekintetében. A baloldali kormányok idején teljes mértékben privatizálták a magyar közszolgáltatói hálózatot. Ennek következménye lett, hogy a külföldi tulajdonú közszolgáltatók hatalmas profitot igényeltek, és ezért akkor is emelték a rezsitételeket, amikor a világpiaci árak csökkentek. A Fidesz célul tűzte ki és eltökélt amellett, hogy a magyar emberek ne fizessenek több rezsit, mint az európai uniós átlag. Éppen ezért meg kell védenünk a rezsicsökkentést, amit a baloldal el akar törölni – hangsúlyozta a szóvivő.

A baloldal soha nem azt tette, amit a választások előtt ígért

Hoppál Péter szerint a közelgő választások előtt az embereknek tudniuk kell, hogya "Gyurcsány Ferenc által diktált menetrend alapján összeállt" baloldal mindig a totális ellenkezőjét tette annak, mint amit a kormányra kerülése előtt ígért. -Arra számíthatunk, hogy ha ez a baloldali tömörülés visszakerül az ország élére, egy tollvonással visszaadják a külföldi szolgáltatók extra profitját. Az ő idejükben 1040 milliárd forint profitot vittek ki ezek a szolgáltatók az országból, köszönhetően annak, hogy a baloldali kormányok háromszorosára emelték a gáz, duplájára pedig a villany árát.

További rezsicsökkentés

A képviselő hangsúlyozta, újabb rezsicsökkentésre lehet számítani 2014-ben. - Április elsején, szeptember elsején és október elsején újabb rezsitételeket fogunk csökkenteni. Az elemzők és a szakmai számítások szerint ezt még elbírják a szolgáltatók.A három rezsicsökkentéssel az éves megtakarítás viszonylatában pontosan annyi pénzt tudunk visszaadni a háztartásokhoz, amennyit a Gyurcsány-Bajnai korszakban az egyhavi nyugdíj elvételével, valamint a közszférától elvett egyhavi fizetéssel elvettek az emberektől – fogalmazott Hoppál Péter.

A lakossági fórumon Áldozó Tamás polgármester és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szólt a szép számú közönséghez.A kormánymegbízott szerint a Fidesz-kormány munkájának értékeléséhez tudni kell azt, hogy milyen állapotban volt az ország 2010-ben. - A görögökkel voltunk egy szinten, a szakadék szélén kapaszkodtunk, az IMF pedig ütögette a kezünket - mondta nagy derültséget okozva a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.