Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Augusztus 06. 13:56, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Telt házzal nyitott újra a Gólyafészek Vendéglő

Telt házzal nyitott újra a Gólyafészek Vendéglő

Németh Balázs, az étterem tulajdonosa köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik mellettük álltak és segítették az újrakezdést. Kérdésünkre beszélt a névadó gólyáról is.

Mint ismeretes, a város egyik legismertebb éttermének tetőszerkezete másfél héttel ezelőtt égett porig. A lángok a szomszédból terjedtek át, a tűzoltóknak az épület teljes pusztulását sikerült megakadályozni.

A károk láttán többen már az étterem bezárását vizionálták, de korántsem mindenki. Hála a segítő kezeknek, már a tűz másnapján megkezdődött a munka, a törmelékek eltakarítása. Arra azonban a legmerészebbek sem gondoltak, hogy ilyen hamar, másfél héttel a szerencsétlenség után újra vendégeket tud majd fogadni a Gólyafészek. A barátok és ismerősök kitartó munkájának köszönhetően ismét élet költözött a vendéglőbe. Németh Balázstól, az étterem tulajdonosától megtudtuk, vasárnap már teltházzal üzemeltek.A tulajdonos ezúton is megköszönte mindazok segítségét és együttérzését, akik a bajban is kitartottak mellettük.

Érdeklődésünkre Németh Balázs elmondta, az étterem névadója, a gólya fészkében volt a baleset napján. Az oltás során a fészek és a kémény is jócskán megrongálódott, utóbbi egy részét le is kellett bontani. Az ezáltal rövidebbre szabott kémény tetejére visszahelyezték a fészek maradványait. Az állat egyébként még aznap este visszatért az épület füstölgő tetejére, sőt még másnap is látták a madarat. Azóta viszont nem, a tulajdonos mégis bizakodik: - Máskor is volt már, hogy összedőlt a fészek, akkor visszajöttek és újraépítették. Nagyon bízunk benne, hogy ez alkalommal is így lesz, hiszen a Gólyafészek Vendéglő gólyával a tetején teljes.

Címkék: gólyafészek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.