Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Augusztus 31. 16:22, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Teljesen felújítják és korszerűsítik a rendőrkapitányság épületeit

Teljesen felújítják és korszerűsítik a rendőrkapitányság épületeit

Kívül-belül teljes körűen megújulnak a Pápai Rendőrkapitányság épületei, kicserélik a nyílászárókat és a fűtési rendszert, valamint egy új épületszárnyat is felhúznak.

A három pillérből álló felújítás-sorozat első üteme zajlik jelenleg, melynek keretében az épületek homlokzati hőszigetelése, nyílászáró cseréje, födémszigetelése és gépészeti berendezéseinek cseréje valósul meg. A beruházás összköltsége mintegy bruttó 190 millió forint, melyet az Európai Unió támogat. A felújítások második pillére a pápai önkormányzat, valamint az Országos és a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság közösen valósít meg. Ennek keretében a kapitányság udvarán elbontásra kerülnek az úgynevezett garázsirodák, melyek helyén egy 210 négyzetméter hasznos alapterületű új épületet húznak fel. Az új szárnyban kilenc darab iroda és egy pihenő helyiség kap majd helyet. Ezen munkálatokat a pápai önkormányzat 37 millió forinttal támogatja - tudtuk meg Halász Pétertől. A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság gazdasági igazgatója elmondta, a felújítások harmadik pillérében a kapitányság belső terei is megújulnak, mely festést, burkolatcserét és a vizesblokkok teljes felújítását jelenti majd. Halász Péter kiemelte, a Zimmermann és a Széchenyi utcai homlokzatot is eredeti formájára alakítkák majd vissza.

Szappan Csaba Pápai Rendőrkapitány úgy fogalmazott, hogy a lakossággal teljes mértékben egyetért abban, hogy az épületek felújítása már nagyon is indokolt volt. - A téli hónapokban az ablakokat befújta a szép, a fűtés pazarló volt, az épületek már lelakottá váltak, valamint olyan szűkösek voltak a terek, hogy az új funkciókhoz rendelt feladatokat nagyon nehezen tudtuk ellátni - fogalmazott a rendőrkapitány. Szappan Csaba örömét fejezte ki a felújítások kapcsán, mint mondta, ha elkészülnek, sokkal jobb körülmények között, tisztább környezetben, nagyobb hasznos területen tudják majd fogadni a pápai polgárokat.

Áldozó Tamás szerint egy város állapotáról sokat elárul az, hogy milyen állapotban vannak a középületei. - Az elmúlt években, évtizedekben gyakran előfordult, hogy a helyi önkormányzat és a Magyar Állam, vagy annak valamely szerve együttműködött egyes épületek felújítása kapcsán, így például a Pápai Mentőállamás esetében is. Mindezek ismeretében keresett meg minket a Veszprém Megyei Rendőrkapitány azzal a javaslattal, hogy működjünk együtt az új szárny megépítésében. A képviselő-testület egyhangúlag állt a kérés mögé, így hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok - fogalmazott a polgármester, aki út- és járdafelújításokat és közterületrendezéseket vetített előre a következő évekre a megújuló rendőrkapitányság környékére.

A munkálatok első ütemének határideje 2015. szeptember 30, ezt követően kezdődhetnek meg a további felújítások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.