Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2021. Május 08. 09:11, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Teljes egészében kompenzálja a kormányzat a kiesett pápai iparűzési adóbevételt

Teljes egészében kompenzálja a kormányzat a kiesett pápai iparűzési adóbevételt

Pápa városa 350 millió forinthoz jut, jelentette be dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

A 25 ezer fő feletti településeknek összesen 23 milliárd forintot ad a kormányzat, a helyi iparűzési adó részleges elvonása miatt kieső önkormányzati bevételek pótlására - jelentette be tegnap a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mint ismeretes, a kormány a járványhelyzetre való tekintettel tavaly arról döntött, hogy az iparűzési adó egy részét az önkormányzatok nem szedhetik be, így azok a nehéz helyzetbe jutott vállalkozásoknál maradtak, az önkormányzatokat azonban nehéz helyzetbe hozta. - Szerdán arról született döntés, hogy a 25 ezer lélekszám feletti települések esetében kompenzálják a kiesett iparűzési adót, ez városunk esetében 350 millió forintot jelent - közölte a képviselő, hozzátéve, nem ez az egyetlen segítség, amit a kormányzat Pápának nyújtott – mondta el dr. Kovács Zoltán, aki köszönetet mondott Pápa városának és a környékbeli településeknek, vállalkozásoknak, magánszemélyeknek, amelyek segítséget nyújtottak a bajbajutottaknak.

- A 350 millió forint kiesett bevétel pótlása azt is jelenti, hogy teljes körű kompenzációban részesült a város, a kiesett iparűzési adónkat ennek a döntésnek köszönhetően visszakapjuk, így azt is elmondhatjuk, hogy ennek az intézkedéssorozatnak a valódi nyertesei a kisvállalkozások lettek, hiszen a város nem szenvedett veszteséget, a 350 millió forint pedig ottmaradhatott a pápai vállalkozásoknál, ami jelentős segítséget nyújthatott számukra – hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás.
A polgármester hozzátette, a központi költségvetési forrásokból, például bértámogatásra és a kulturális intézmények bevételkiesésének kompenzációjára többféle támogatást is kapott a város az idei évben, ezek több mint 100 millió forintot tesznek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 13:08, szerda | Helyi

Rövidesen folytatódik a Kossuth utca megújítása

Hamarosan ismét munkagépek és munkagödrök jelennek meg a város sétáló utcáján. Elsőként a közműveket cserélik ki.

2022. Július 05. 15:46, kedd | Helyi

Ma ismét szúnyogirtás lesz Pápán!

Rossz idő esetén holnap, vagy holnapután kerül sor a beavatkozásra.

2022. Július 05. 13:17, kedd | Helyi

Bódultan vezetett a sofőr, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság eljárást indított a 34 éves Győr-Moson-Sopron megyei férfi ellen.

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.