Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Október 19. 12:56, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa, Pápa-ma

Tejautomata a Tarczyban

Tejautomata a Tarczyban

Az automatát a PÁNKE aláírásgyűjtése miatt és igényfelmérés céljából helyezték ki. Az aláírásgyűjtő íveket az önkormányzat visszaküldte a feladónak!

Mint ismeretes, a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete közel kétezer aláírást gyűjtött össze az iskolatej program folytatásáért. Az aláírásgyűjtő íveket Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke szeptember 29-én adta át Dr. Áldozó Tamás polgármesternek. A ma reggeli tejautomata átadás kapcsán szervezett sajtótájékoztatón a polgármester a sajtó kérdésére elmondta, hogy az aláírásgyűjtő íveket visszaküldték az egyesületnek, mivel nem voltak meggyőződve arról, hogy a szervezet az aláírásgyűjtéshez kikérte az adatvédelmi ombudsman engedélyét, illetve abban sem, hogy a petíciót aláírók tudatában voltak annak, hogy az ívek az önkormányzathoz kerülnek. Áldozó Tamás hangsúlyozta, az aláírások egyharmada a lakcím alapján nem is Pápáról származik, hanem nagy számban a környékbeli településekről.

Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke kérdésünkre elmondta, hogy az aláírásgyűjtő íveken fel volt tüntetve, hogy az íveket át fogják adni a pápai önkormányzatnak, illetve hogy az aláírók közül körülbelül 1500-an pápai lakcímet adtak meg, de a többi aláíró nagy része is a városba járatja gyermekét. A PÁNKE rövidesen hivatalosan is reagál a polgármester által elmondottakra.

Áldozó Tamás elmondása szerint a tejadagoló automatát azért a Tarczy iskolában helyezték el, mivel ebben a körzetben él a legtöbb hátrányos helyzetű gyermek. Az automata pontos statisztikai adatokat gyűjt arra vonatkozólag, hogy hányan veszik igénybe a szolgáltatást. Az adagoló 20 forintért cserébe ad tejet. Amennyiben megfelelő igény mutatkozik a tejfogyasztásra, úgy legkésőbb a következő évtől minden általános iskolában elhelyeznek egy-egy tejadagoló automatát.

A kép illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.