Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.

- Több virágfelajánlást is kaptunk, hiszen a még áprilisban elültetett és kihelyezett növények egy része mostanra eltűnt. Érdekes, hogy az első hónapokban senkinek nem szúrták a szemét a virágok, a választás éjszakáján tűntek el az elsők. Nagyon elkeserítőnek tartjuk, hogy a tegnap elültetett virágok közül négyet az éjszaka folyamán már el is loptak, tövestől tépték ki őket. Sziszifuszi munka ez így, de természetesen nem adjuk fel. Ezúton is köszönjük az önzetlen felajánlást, és mindazoknak a kétkezi munkáját, akik az eddigi három akciónk során velünk dolgoztak - mondta el megkeresésünkre a kis csapat egyik tagja.

Hozzátette: a közlék megérdemelnék, hogy méltóképpen megbecsüljük őket. Elképesztő, hogy míg egyes külvárosi részek szinte minden négyzetméterét kamerák figyelik meg, addig a közlékben egyetlen egy sincs. A közvilágítás is hiányos, továbbá szemetes gyűjtőedényt sem találni a kis utcák környékén. Csodálkozunk, hogy rendszeresen tele vannak cigaretta csikkel? Miért vannak ezek a hangulatos közlék így elfeledve? Hiába írtunk hivatalos levelet több szervnek, köztük az önkormányzatnak, választ egyedül a Népegészségügyi Központtól kaptunk, ők ellenőrizték is a közlék közegészségügyi helyzetét, és valósnak találták a leírt panaszainkat. Reméljük, hogy a figyelemfelhívó akcióink segítenek abban, hogy a jellegzetes kis utcácskák valóban túristák által látogatott, rendezett jelképei lehessenek a városnak - mondta el a Pápai Polgárok képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 07:54, csütörtök | Helyi

Pápai ékszerboltból próbált lopni a két grúz férfi

Egy ajkai ékszerüzletből jelentették a rendőrségnek október 11-én délben, hogy két külföldi férfi az eladó figyelmét elterelve elemelt egy több százezer forint értékű arany nyakláncot, majd Pápán is próbálkoztak.

2024. Október 16. 08:02, szerda | Helyi

Hétvégén rangadót játszik a Perutz!

Az első helyen álló tihanyiak látogatnak a harmadik helyezett pápaiak otthonába.

2024. Október 15. 09:14, kedd | Helyi

Új lendületet adna a belvárosi összefogásnak Grőber Attila

Tegnap késő délután egyeztetett a polgármester a belvárosi üzletek képviselőivel. Grőber Attila támogatásáról biztosította a jelenlévőket, és az adventi időszakra vonatkozó terveit is ismertette.

2024. Október 14. 14:45, hétfő | Helyi

Két vadelütés is történt Pápa térségében a hétvégén

Pápa és Adásztevel, majd pedig Nemesszalók és Külsővat között történt baleset.