Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Március 23. 08:28, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Tavaszi teendők motorosoknak

Tavaszi teendők motorosoknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a következő tanácsokat ajánlja a motoros szezon kezdetén.

Az elkövetkező napokra, hetekre javarészt napos időt jósolnak, és ezzel együtt a motorosok is kirajzanak az utakra. Fontos azonban néhány javaslat betartása, amivel megelőzhetőek a szezonkezdésre jellemző incidensek.

Évről-évre növekszik a motorkerékpárosok száma, egyre többen közlekednek az utakon, az első tavaszias idő megjelenésétől a motorosok közúti viselkedése a figyelem középpontjában áll. Az emberek az alapján ítélik meg őket, ahogyan az utakon közlekednek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi baleset-megelőzési jó tanácsokra hívja fel a motorral közlekedők figyelmét:

- Mielőtt az először útnak indulnak, szánjanak időt a motor szemléjére és karbantartására. Ellenőrizzék a gumiabroncsnyomást, az olaj-és hűtőfolyadék szintet, a lánc megfelelő feszességét, kenését, a teleszkópok szimmeringjeit, a fékeket és a lámpákat.

- Kiemelten fontos a réteges öltözködés és a jó minőségű – lehetőség szerint feltűnő színű, fényvisszaverővel ellátott – védőfelszerelés használata. Soha ne feledjék, hogy a testüket kizárólag a protektorokkal ellátott ruházat védheti meg egy esetleges esés vagy ütközés következtében.

- Az első motorozást előzze meg - például egy forgalomtól mentes parkolóban - az alap motoros mozdulatok gyakorlása, hiszen a téli időszakban még a gyakorlott motorosok is elszoknak a kétkerekűzéstől, kiesnek a gyakorlatból.

- Az aszfalt a kora tavaszi időben még hideg, így a gumik tapadása még nem ideális, főleg a kanyarokban legyenek nagyon óvatosak, és számoljanak a megnövekedett féktávval.

- A szezon kezdetén minden közlekedésben résztvevő „újdonságként” tekint a motorosokra, ezért legyenek a szokottnál is előzékenyebbek, előrelátóbbak, így megalapozva a baráti légkört az autós és motoros közlekedők között.
Biztonságos és élvezetes motorozást kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.