Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 02. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Honvédelem.hu

Tanulmányi kirándulás a pápai légibázison

Tanulmányi kirándulás a pápai légibázison

Az MH Pápa Bázisrepülőtér (MH PBRT) és az ott települő, tizenkét nemzet alkotta Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability, SAC) program mindennapjaival ismerkedhettek meg közelebbről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi biztonság- és védelempolitikai képzéseinek hallgatói és oktatói.

Az október 29-ei látogatáson a diákok közvetlen információkat szerezhettek egy modern katonai repülőtér működéséről. A csoportot Gadó Imre alezredes, az MH PBRT parancsnokhelyettese fogadta, aki egy bázisbemutató prezentáció keretében beszélt az alakulat múltjáról, feladatrendszeréről és jövőbeli terveiről.

A hallgatók ezután a SAC épületkomplexumához érkeztek. A program lényegéről Hakan Jakobsson alezredes, a SAC független katonai végrehajtó szervezete, a Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing, HAW) törzsfőnöke tartott egy rövid tájékoztatót. A csoport többek közt a C-17 Globemaster III típusú szállító repülőgépet is befogadni képes, óriási hangárba is ellátogatott.

A túra végén a pápai légibázis ikonikus épületében, a légiforgalmi irányítótoronyban várták a látogatókat, ahol az ott szolgálatot teljesítők feladatairól kaptak bővebb információt.

A Nemzetközi Biztonság- és Védelempolitika tanszék csoportját prof. dr. Molnár Anna tanszékvezető vezette, a szervezésben pedig kiemelt szerepet Vecsey Mariann százados vállalt.

Forrás: Honvedelem.hu Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.