Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2021. November 02. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Honvédelem.hu

Tanulmányi kirándulás a pápai légibázison

Tanulmányi kirándulás a pápai légibázison

Az MH Pápa Bázisrepülőtér (MH PBRT) és az ott települő, tizenkét nemzet alkotta Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability, SAC) program mindennapjaival ismerkedhettek meg közelebbről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi biztonság- és védelempolitikai képzéseinek hallgatói és oktatói.

Az október 29-ei látogatáson a diákok közvetlen információkat szerezhettek egy modern katonai repülőtér működéséről. A csoportot Gadó Imre alezredes, az MH PBRT parancsnokhelyettese fogadta, aki egy bázisbemutató prezentáció keretében beszélt az alakulat múltjáról, feladatrendszeréről és jövőbeli terveiről.

A hallgatók ezután a SAC épületkomplexumához érkeztek. A program lényegéről Hakan Jakobsson alezredes, a SAC független katonai végrehajtó szervezete, a Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing, HAW) törzsfőnöke tartott egy rövid tájékoztatót. A csoport többek közt a C-17 Globemaster III típusú szállító repülőgépet is befogadni képes, óriási hangárba is ellátogatott.

A túra végén a pápai légibázis ikonikus épületében, a légiforgalmi irányítótoronyban várták a látogatókat, ahol az ott szolgálatot teljesítők feladatairól kaptak bővebb információt.

A Nemzetközi Biztonság- és Védelempolitika tanszék csoportját prof. dr. Molnár Anna tanszékvezető vezette, a szervezésben pedig kiemelt szerepet Vecsey Mariann százados vállalt.

Forrás: Honvedelem.hu Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete

2023. Május 26. 16:24, péntek | Helyi

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt keresett negyedik férfi

Feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon pénteken az a férfi, akit a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt körözött a rendőrség - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).