Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Szeptember 01. 10:28, csütörtök | Belföld
Forrás: mti.hu

Tanévkezdés - Október 31-én járnak le az előző tanévi diákigazolvány-matricák

Tanévkezdés - Október 31-én járnak le az előző tanévi diákigazolvány-matricák

Október 31-éig kell érvényesíteni a diákigazolványokat - hívta fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület az MTI-hez csütörtökön megküldött közleményében.

A testület jelezte azt is, hogy az utazási kedvezményeket csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet igénybe venni.

A diákigazolványokat elektronikus úton vagy a közreműködő oktatási intézményen keresztül lehet igényelni, de a kiállításban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala közreműködik, tehát a dokumentum bármelyik okmányirodában átvehető.

A kiadott diákigazolványok esetében az oktatási igazolványokat a közreműködő intézmény érvényesítő matrica felragasztásával érvényesíti. Az érvényesítő matrica tartalmazza érvényességének időtartamát, valamint a köznevelésben a matrica sorszámát, felsőoktatásban a matrica sorszámát és az intézmény és kar betűkódját.
Az érvényesítés határideje a köznevelésben kiadható oktatási igazolvány esetében október 31. napja, a felsőoktatásban kiadható oktatási igazolvány esetében az első félévre érvényes érvényesítő matrica esetén október 31. napja, a második félévre érvényes érvényesítő matrica esetén március 31. napja - olvasható a tájékoztatásban.
A közleményben hangsúlyozták: a kedvezményes tanulóbérletet csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet használni, ezek nélkül a bérletszelvény nem érvényes. Más dokumentummal, például iskolalátogatási igazolással, hallgatói jogviszony igazolással az utazási kedvezmények nem vehetők igénybe.

Címkék: diákigazolvány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.