Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 19. 11:59, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa

Támogatói szerződést írtak alá

Támogatói szerződést írtak alá

Áldozó: a Pápai Fúvós Egyesülettel megkötött támogatói szerződés egy új logika alapján elindult folyamat első lépcsőfoka.

A Pápai Fúvós Egyesület nevében Mógor-Schmidt Katalin és Dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere szignózták a hatszázhetvenezer forintról szóló támogatói szerződést.
Az aláírások után Dr. Áldozó Tamás elmondta, hogy ez a megállapodás egy új logika alapján elindult folyamat első lépcsője. „Arról van szó, hogy a városban vannak olyan egyesületek, melyek nem támogatásra szorulnak rá, hanem arra, hogy az általuk nyújtott szolgáltatásokért, az azt igénybe vevő fizessen. Az egyesület tagjai minden próbán, fellépésen megdolgoznak azért a pénzért, melyet az önkormányzat rendelkezésükre bocsát.
Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvós Egyesület elnöke megköszönve a Pápa Város Önkormányzata által nyújtott támogatást elmondta, az erkölcsi és anyagi támogatás is azt a célt szolgálja, hogy a zenekar továbbra is ugyanazon a színvonalon tudjon működni, mint ahogy eddig is tette. Az összegből jut a zenekar működési költségei mellett külföldi út szervezésére is, sőt jövőre létre jöhet a fúvósok nagy álma, egy saját próbaterem.

A pápai fúvósok, mint egyesület 2011. augusztus 1-jétől működnek. A zenekar körülbelül 50 tagot számlál, többségében Pápáról. Éves szinten 10-15 fellépésen, elsősorban kiemelt városi rendezvényeken (városi és országos ünnepek) lépnek fel. Ezek mellett szerveznek Újévi Fúvós Show-t és Tavaszköszöntő Koncertet is.
A most megkötött szerződés 670.000 Ft összegről, 2011. december 31-ig szól. A következő évben számba veszik a zenekar fellépéseit és ez alapján számítják ki a 2012-es támogatás mértékét.

Címkék: önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.