Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Július 14. 11:12, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tábla jelzi az Év Körforgalmát!

Tábla jelzi az Év Körforgalmát!

A pápai Celli úti MiG-21 körforgalom lett az Év körforgalma 2021-ben, amit mától egy tábla is jelöl a helyszínen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozat A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében hirdetett pályázatot az „Év körforgalma” címmel. A szakmai zsűri a pápai Celli út és a 83-as elkerülő út csomópontjában lévő, középpontjában egy MiG-21-es vadászgép-emlékművet bemutató körforgalom is bekerült a legjobbak közé. Végül a legtöbb, mintegy 4000 szavazat a pápai csomópontra érkezett. Ennek emléket állítva, a mai napon emléktáblát avattak fel a helyszínen.

Kiss Ernő, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Üzemeltetési Igazgatóságának
osztályvezetője elmondta, egyre több autó rója hazánk útjait, és nap mint nap tapasztaljuk, hogy a közlekedési kultúránk hagy maga mögött kívánni valót. Erre kívánja felhívni a figyelmet 2015 óta A közlekedési kultúra napja, melynek keretében több pályázatot is hirdettek, ezek egyike volt az Év körforgalma akció. Mint mondta, a győztes pápai körforgalom eméktáblával gazdagott, de oklevéllel is elismerték a sikert, valamint Pápáé lett a dicsőség is.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a hírportálunk által készített Pápa kvízt is említette, melynek egyik kérdése az első pápai körforgalomra irányult. Mint mondta, azóta jócskán megszaporodtak ezek a biztonságos csomópontok a városban, és az igények is megjelentek, hogy a középszigeteket valamivel díszítsék. A Veszprémi úton Pápa város címere, a Korona utcán a Szent Korona, itt, a Celli úton pedig egy MiG-21 emlékmű kapott helyet, a jövőben pedig egy MiG-23 emlékmű is elkészülhet az új 83-as út egyik körforgalmában - mondta el a városvezető, aki köszönetet mondott a Magyar Közútnak a kezdeményezésért, és mindazoknak, akik szavazatukkal támogatták a pápai körforgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.