Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2011. Szeptember 30. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Öt év semmittevés után elvész a diploma

Öt év semmittevés után elvész a diploma

Aki a hallgatói jogviszony megszűnését követő ötödik év végéig nem teszi le a záróvizsgáját, búcsút mondhat a diplomájának – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került új felsőoktatási törvénytervezetből.

A szabályozás a felsőoktatás minőségi javulása céljából a jelenleginél jóval szigorúbb követelményeket állítana a hallgatók elé.

Aki egy tárgyból négyszer bukik, azt elbocsátják. A hallgatói önkormányzatok befolyása a szenátusokban jelentősen csökken majd.Jelentősen szigorodna a hallgatók záróvizsgára bocsátásának szabályozása a készülő új felsőoktatási törvénytervezet lapunk birtokába került, kodifikált változata szerint. Az új szabályozás következtében a hallgatók a jelenleginél jóval rövidebb ideig halasztgathatnák a záróvizsgájukat, ellenkező esetben végleg lemondhatnának a diplomájukról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 05:00, hétfő | Belföld

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

Folytatódik a következő napokban a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.