Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 27. 07:23, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Öt év alatt duplázna a Bentley

Öt év alatt duplázna a Bentley

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Bentley autómárka 2017-ig megduplázná eladott autóinak számát – közölte a márkaigazgató Wolfgang Dürheimer az Automotive News Europe autóipari szaklapnak adott interjúban.

Így fogalmazott: „Ötéves időtávban el szeretnénk érni az évi 15 ezer eladott autót, s ezt kizárólag a meglévő modellportfólió révén.” Az előző évben a Bentley márka értékesítései 37 százalékkal, 7003-ra nőttek, s két veszteséges év után ismét nyereséget mutatott fel a brit luxusmárka.

Dürheimer az interjúban elmondta: 2012-ben „robusztus, két számjegyű növekedési számot” kívánnak elérni, s célként jelölte meg, hogy elérhetik a legutóbb 2007-ben tapasztalt tízezer feletti eladási számot. A vezérigazgató szerint a márka legnagyobb piacává – az Egyesült Államokat megelőzve – Kína léphet elő 2012-ben.

A Volkswagen-csoport, a szintén német BMW-csoporttal folytatott élénk versengés után vásárolta meg 1998-ban a Bentley autómárkát. A BMW végül akkor a Rolls-Royce márkát szerezte meg, amely addig egy vállalatcsoportban volt a Bentley-vel.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.