Városlista
2024. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2024. Szeptember 13. 18:57, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Szomorú borfesztivál megnyitó

Szomorú borfesztivál megnyitó

Bár a Pápai Csülök Cicege és Bor Fesztivál nyitóünnepsége soha nem volt a rendezvény fénypontja, de ilyen szomorú hangulatban még egyetlen alkalommal sem telt a megnyitó.

Sajnos a hirtelen jött hűvös idő, szemerkélő eső és szél sok mindenkit távol tartott a rendezvénytől, ráadásul a legjobban várt koncert, a Margaret Island fellépését sem tartják meg a rossz idő miatt. A faházakban szomorúan vacogó borkereskedők fogadták azt a néhány lelkes borfogyasztót, akik ebben a rossz időben is kimerészkedtek a kastélyudvarba, így meglehetősen lehangoló képet festett borfalu pénteken este. Korábbi rendezvényekkor már ekkorra meg szokott telni az impozáns tér, most mintegy 30-40 embert tudott csak köszönteni Unger Tamás.

A Somlói Borrend elnök-nagymestere is azzal kezdte köszöntőjét, hogy ilyen megnyitóra nem emlékszik, 2011 óta, amióta az Esterházy-kastély udvarán rendezik a fesztivált rendre jó idő volt, így a jó hangulat is garantált volt. Miután a kulturált borfogyasztás hagyományairól és jelentőségéről beszélt, arra kérte a jelenlévőktől, hogy tiszteljék meg a rossz időben is kitartó kereskedőket, kóstolják meg a kínálatukat, vagy vigyenek otthonukba néhány palackkal a legízletesebbekből.

Ezzel véget is ért a megnyitó, s a következő programig(Merry Go Round) egészen este 10-ig kell várni a legkitartóbbaknak, hiszen a Margaret Island fellépése elmarad. A fesztivál további két napjával kapcsolatban sem lehetünk túl optimisták, sajnos az előrejelzések szerint nem lesz jobb a helyzet, ami az időjárást illeti, sőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 15:55, kedd | Helyi

Október közepétől e-mailben is lehet időpontot kérni a pápai kórházban

Az e-mailben érkezett előjegyzés kérés esetén lekésőbb 3 munkanapon belül válaszolnak a megkeresésekre.

2024. Szeptember 17. 14:47, kedd | Helyi

Pápai katonák is indulnak a gátakra

Három munkacsoport áll készen az árvíz elleni védekezésben való részvételre.

2024. Szeptember 17. 12:27, kedd | Helyi

Komoly károkat okozott a vihar, hetekig is eltart a letört ágak, kidőlt fák eltakarítása

A Várkertben egy platánfa is az elmúlt napok szélsőséges időjárásának áldozatául esett.