Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Május 11. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Szombaton ingyenesen lesz látogatható a Pannonia Reformata Múzeum

Szombaton ingyenesen lesz látogatható a Pannonia Reformata Múzeum

Az elmúlt években megúult ótemplom és korábbi parókiaépület tereit méltó belső tartalommal töltötték meg.

A református ótemplom és a hozzátartozó parókiaépület, valamint a hátsó raktárépület rekonstrukciója 2016 szeptemberében kezdődött, s a tavalyi Múzeumok éjszakáján már megnézhették a látogatók a felújítás eredményét.

Május 12-én, szombaton megnyitja kapuit a Pannonia Reformata Múzeum, s ezen a napon ingyenesen látogathatók a kiállítások. A Hajlék az örökkévalóságban című tárlat az ótemplomban kapott helyet, s a kereszténység örök üzenetét hordozza, mutatja be több síkon, mondta Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője, a Dunántúli Református Gyűjtemények igazgatója. Van teológiai rétege, néprajzi és történeti megközelítése a kiállításnak, mely interaktív módon a gyerekeket, fiatalokat is megszólítja. Jól megfér egymás mellett a Heidelbergi Káté első magyar fordításának 1577-es kiadása és a digitális tartalmak - a múlt értékei és a XXI. század technológiája és szemlélete. Az egyháztörténeti kiállításhoz kapcsolódik a Látványtár, mely a dunántúli reformátusság restaurált kincseit mutatja be. Az egykori parókiaépület pincéjében kaptak helyet Hori titkai, azaz az egyiptomi koporsó- és múmiakiállítás.

Halászné Kapcsándi Szilvia, a Pannonia Reformata Múzeum vezetője elmondta, hogy szombaton szeretettel várnak minden érdeklődőt 9-16 óráig. A kávézó is megnyit ezen a napon, a látogatók kóstolót is kapnak a kávékülönlegességekből, 18 órától pedig Rákász Gergely orgonakoncertjén vehetnek részt a zenebarátok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.