Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Augusztus 27. 09:38, kedd | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Szombaton ismét Aegon Játszótéri Nap

Szombaton ismét Aegon Játszótéri Nap

A városrészi napok sorában a következő a volt Kilián lakótelepen várja az ottélőket és a város más területeiről érkezőket szombaton, augusztus 31-én.

Az egész napos kikapcsolódást biztosító rendezvényt a „játszani és szórakozni minden korosztálynak lehet” mottóval rendezik meg idén is, vagyis a programok összeállításánál kiemelten ügyeltek arra a szervezők, hogy idősebbek és fiatalok egyaránt találjanak kedvükre való elfoglaltságot. Unger Tamás, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a játszótéri napot a hagyományosan bevált programokból állították össze, és bíznak abban, hogy az előző évekhez hasonlóan nagy érdeklődés kíséri majd a rendezvényt a lakótelepen és környékén élők részéről.
-A játszótéri nap mindig sportközpontú és ettől idén sem térünk el, a Kilián Kupa gyermek és felnőtt labdarúgó mérkőzései mellett, a tavalyi sikeren felbuzdulva ezúttal is megrendezzük az Aegon Kupát, vagyis a Street Ball versenyt – ismertette a képviselő.

A rendezvény másik fontos eleme a jótékonysági céllal szervezett főzőverseny, melynek bevételéből a lakótelep óvodáját és bölcsődéjét támogatják mindazok, akik a megmérettetésen készített ételekből vásárolnak. A versenyre a tavaly indulók többsége már nevezett, köztük több lakótelepi társaság és intézmény.
A nap elmaradhatatlan része a gyermekek számára szervezett játszóház, kalandhajó, sétakocsikázás, ugrálóvár és kézműves foglalkozások, a színpadon pedig változatos produkciók követik majd egymást. A műsorban fellépnek a lakótelep óvodájának és iskolájának diákjai, lesz bábszínházi előadás, baranta bemutató, fúvószenekari koncert, fellép továbbá a Pápai Nyugdíjas Egyesület énekkara, a Black Bunny Egyesület, a Les Taylor and the Swing Sisters, az este sztárvendége pedig Soltész Rezső lesz, akinek műsorát késő estig tartó nosztalgia karaoke parti követi majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:35, kedd | Helyi

Arcon ütötte és a haját tépte

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi nőt.

2024. Május 13. 21:58, hétfő | Helyi

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A polgármester a Szent László utcáról jelentkezett be videójában.

2024. Május 13. 16:36, hétfő | Helyi

Éjszaka permetezik a vadgesztenye fákat Pápán

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.