Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2017. December 21. 07:24, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Szívesen adakozunk, ha szent a cél

Szívesen adakozunk, ha szent a cél

Ünnepekkor, katasztrófahelyzeteknél vagy nehéz sorsú személyek, önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került családok támogatása céljából adakoznak leginkább az emberek

- írja a csütörtöki Magyar Idők a lap által megkérdezett jótékonysági szervezetek válaszait idézve.

Többen hangsúlyozták, hogy az adventi időszak ezek közül is kiemelkedik, de azt egyértelművé tették, hogy a segítségre egész évben szükség van, így a karácsony előtt gyűjtött pénz egy részét átcsoportosítják későbbre.

A lap az Ökumenikus Segélyszervezetet, a Katolikus Karitászt, a Magyar Református Szeretetszolgálatot (MRSZ) és a Magyar Vöröskeresztet kérdezte a jótékonykodók szokásairól.

A karitatív szervezetek tapasztalatai vegyesek, egyesek arról számoltak be, hogy inkább magánszemélyek tesznek felajánlásokat, mások arról tájékoztatták a lapot, hogy a cégek is szívesen támogatnak programokat.

A többség úgy véli, hogy a leghatékonyabb segítségnyújtás a pénzadományokkal lehetséges, a kiszámíthatóság miatt különösen megbecsülik azokat, akik folyamatosan adakoznak. De természetesen tárgyi felajánlásokat is fogadnak.

Minden szervezet kiemelte, hogy az egyes akcióknál óriási a média szerepe, és nemcsak a kampányok népszerűsítésével, hanem az adományok felhasználásának bemutatásával is. A sajtó ezzel hitelesíteni tudja az elvégzett munkát, ami azért is fontos, mert így az emberek legközelebb is szívesen adakoznak. A jótékonykodók számára nagyon fontos, hogy lássák, az akciók során adományaik jó kezekbe jutottak el - olvasható a lapban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 12:02, szerda | Belföld

A Balaton megóvásáért indult ökológiai és kulturális programsorozat

A Balaton megóvása érdekében ökológiai-kulturális programsorozat indult, amely a tervek szerint 2023 után is folytatódik.

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.

2022. Május 18. 08:12, szerda | Belföld

Halálos baleset történt Jászszentlászló közelében

Meghalt egy férfi, aki autójával letért az útról, egy fának csapódott, majd felborult Jászszentlászló közelében kedd délután - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

2022. Május 18. 08:00, szerda | Belföld

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.