Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2020. November 18. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: police.hu

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfi ellen.

A vádirat szerint a férfi 2020. áprilisát megelőzően már hosszú ideje nem rendelkezett párkapcsolattal, különböző internetes közösségi oldalakról a számára vonzó nők nyilvánosan elérhető fényképeit nagy mennyiségben töltötte le a laptopja merevlemezére. A férfi elhatározta, hogy a sértettek fényképeivel regisztrál egy internetes szexuális párkereső oldalra, majd a jelentkezőkkel ott levelezést folytat – közölte az ügyészség.

A vádlott öt nő fotóját töltötte fel szexpartner hirdetéshez, azok tudta nélkül. Az egyik sértettet a regisztrációt követően számos ismeretlen személy és több ismerőse is megkereste azzal, hogy látta az adatlapját. Egy másik sértett figyelmét az ismerőse hívta fel a regisztrációra, aki interneten elküldte neki a vádlott által létrehozott adatlapot. Egy harmadik sértett egy televíziós sorozatban szereplő személy, őt és más sértetteket is olyan személyként azonosíthatták, aki a szexpartnert keres, magánéletének zavartalansága, társadalmi megbecsülése körében őket jelentős érdeksérelem érhette volna.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 3. § 1. pontja alapján érintett a bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy; míg a 2. pont alapján személyes adat az érintettre vonatkozó bármely információ, vagyis a sértett képmása személyes adatnak minősül.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfit pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 11:02, kedd | Belföld

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

2022. Május 24. 10:01, kedd | Belföld

Százan estek egymásnak Kerepesen, lövések is dördültek

Két család tagjai összeverekedtek Kerepesen: legalább százan \"feszültek egymásnak\", és lövések is dördültek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) kedden a police.hu oldalon.

2022. Május 24. 09:19, kedd | Belföld

Kivégezte apját egy 18 éves fiatal Somogyban

Fejlövéssel végzett apjával egy 18 éves férfi Szulok község külterületén, a feltételezett elkövetőt a Terrorelhárítási Központ közreműködésével Budapesten fogták el