Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Április 12. 09:56, szerda | Belföld
Forrás: mti

Szijjártó Péter: Magyarország történetének legnagyobb vakcinaadományával segíti Nicaraguát

Szijjártó Péter: Magyarország történetének legnagyobb vakcinaadományával segíti Nicaraguát

Magyarország egymillió adag koronavírus-oltóanyagot szállít Nicaraguának a világjárvánnyal szembeni védekezés erősítése érdekében, ami a valaha volt legnagyobb vakcinaadomány hazánk történetében.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető hangsúlyozta, hogy "szerencsére vannak a világnak olyan térségei, ilyen Európa és benne Magyarország is, ahol már elmondhatjuk, hogy a világjárványon vagy legalábbis annak a legaktívabb, a legnehezebb részén már túl vagyunk".

Ugyanakkor az "ördög nem alszik", mivel van számos olyan ország, amely számára még mindig komoly kihívást jelent a koronavírus kezelése, ahol még mindig problémát jelent, hogy nem áll rendelkezésre elegendő oltóanyag - figyelmeztetett.

"Hogyha egy-egy ilyen országban vírusgócpont alakul ki, akkor, sajnos, reális lehet a veszélye annak, hogy egy újabb, nagyobb világszintű terjedés megindul" - szögezte le.

"Mivel mi időben léptünk, s megfelelő mennyiségű oltóanyagot vásároltunk, rendelkezésünkre áll most is egy nagyobb mennyiségű oltóanyag, ezért tudunk segíteni abban, hogy a világ különböző pontjain megakadályozzuk a világjárvány újrakitörését" - közölte.

Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy a kormány Latin-Amerikában már többször nyújtott segítséget, és arról számolt be, hogy most is ez történik.

"A valaha volt legnagyobb vakcinaadomány, egymillió adag vakcina indul most útnak, hogy Nicaraguán segítsünk" - mondta.

Nicaragua Latin-Amerikának az az ország, ahol az egy főre eső jövedelem a legalacsonyabbak között van, az ottani egészségügyi ellátórendszer még mindig komoly kihívásként szembesül a koronavírussal - mutatott rá.

"Nekünk pedig az az érdekünk, hogy le tudják győzni ezt a kihívást, és mivel tudunk segíteni, ezért szívesen segítünk is" - tette hozzá a miniszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára