Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2021. December 03. 13:13, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Szidalmazta, bántalmazta feleségét a 32 éves pápai férfi

Szidalmazta, bántalmazta feleségét a 32 éves pápai férfi

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója távoltartását rendelte el annak a 32 éves férfinak, aki együttélésük ideje alatt többször fenyegette, gyalázta, majd életközösségük megszakadása után bántalmazta is a házastársát.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető már a 2020-tól fennállt házasságuk első évében is heti rendszerességgel szidalmazta feleségét, többször pedig azzal fenyegette, hogy megveri és elveszi tőle a közös gyermeküket. A házaspár együtt nevelte még az asszony korábbi kapcsolatából 2017-ben született gyermekét, akit a férfi többször verbáliasan és tettleg is bántalmazott, illetve a kiskorú sértett rendszerint tanúja volt a szülők veszekedésének. A gyanúsított a sértett kezdeményezésére 2021 tavaszán elköltözött otthonról, ám oda ezt követően is naponta visszajárt. November végén durva szidalmak közepette azzal vádolta meg az asszonyt, hogy megcsalja, majd bántalmazta is a feleségét, aki ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A gyanúsított házastársa az eljárás során kérte a súlyos testi sértés, zaklatás és kiskorú veszélyeztetés bűntettével gyanúsított férfival szemben a távoltartás elrendelését, amelyet a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a megakadályozása érdekében az ügyészség is szükségesnek tartott, ezért erre irányuló indítványt terjesztett elő. Az indítvánnyal a járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és elrendelte, hogy a gyanúsított négy hónapig tartsa távol magát a sértettektől és azok lakóhelyétől.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 12:13, csütörtök | Helyi

Nem lett új vezetője a Városfejlesztő Kft.-nek

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek zárt ülésen a városatyák a városüzemeltetést végző társaság ügyvezetői posztjának jelöltjeiről, ám négyük közül egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget.

2023. Június 08. 11:59, csütörtök | Helyi

Lázas készülődés a Fő téren - Pénteken kezdődik a Játékfesztivál!

Felépültek a faházak és a színpad is lassan összeáll, hogy a háromnapos Pápai Játékfesztivál holnapi megnyitására minden a helyére kerüljön.

2023. Június 08. 07:19, csütörtök | Helyi

Fiatalkorú barátnőjének adott drogot, a pápai rendőrök előállították

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai rendőrkapitányságon egy 44 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 07. 10:20, szerda | Helyi

Szidalmazta a szüleit, édesapját meg is ütötte - a pápai rendőrök őrizetbe vették

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő sértett értesítette 2023. június 5-én a rendőrséget arról, hogy a vele és férjével együtt élő fiuk agresszívan viselkedik, folyamatosan szidalmazza őket és az édesapját arcon is ütötte.