Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2021. December 03. 13:13, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Szidalmazta, bántalmazta feleségét a 32 éves pápai férfi

Szidalmazta, bántalmazta feleségét a 32 éves pápai férfi

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója távoltartását rendelte el annak a 32 éves férfinak, aki együttélésük ideje alatt többször fenyegette, gyalázta, majd életközösségük megszakadása után bántalmazta is a házastársát.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető már a 2020-tól fennállt házasságuk első évében is heti rendszerességgel szidalmazta feleségét, többször pedig azzal fenyegette, hogy megveri és elveszi tőle a közös gyermeküket. A házaspár együtt nevelte még az asszony korábbi kapcsolatából 2017-ben született gyermekét, akit a férfi többször verbáliasan és tettleg is bántalmazott, illetve a kiskorú sértett rendszerint tanúja volt a szülők veszekedésének. A gyanúsított a sértett kezdeményezésére 2021 tavaszán elköltözött otthonról, ám oda ezt követően is naponta visszajárt. November végén durva szidalmak közepette azzal vádolta meg az asszonyt, hogy megcsalja, majd bántalmazta is a feleségét, aki ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A gyanúsított házastársa az eljárás során kérte a súlyos testi sértés, zaklatás és kiskorú veszélyeztetés bűntettével gyanúsított férfival szemben a távoltartás elrendelését, amelyet a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a megakadályozása érdekében az ügyészség is szükségesnek tartott, ezért erre irányuló indítványt terjesztett elő. Az indítvánnyal a járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és elrendelte, hogy a gyanúsított négy hónapig tartsa távol magát a sértettektől és azok lakóhelyétől.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.